Antena 3 CNN Război în Israel Ea este românca de 20 de ani care s-a înrolat în armată şi luptă pentru Israel: "Dacă ești soldat și te duci cu pușca pe stradă, tu ești prima țintă"

Ea este românca de 20 de ani care s-a înrolat în armată şi luptă pentru Israel: "Dacă ești soldat și te duci cu pușca pe stradă, tu ești prima țintă"

La doar 20 de ani, Georgiana, o tânără cu dublă cetățenie, luptă în armata Israelului, la doar doi kilometri de Fâșia Gaza. Deşi nu i-a plăcut armata, fata s-a înrolat doar pentru că nu mai suporta să vadă suferință în jurul ei.

Ea este românca de 20 de ani care s-a înrolat în armată şi luptă pentru Israel: "Dacă ești soldat și te duci cu pușca pe stradă, tu ești prima țintă"
Sursa foto: Facebook-Hannah Georgiana Avram/ pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   15:38

Hannah Georgiana Avram are dublă cetățenie și a plecat din România când avea doar 10 ani. Atunci nu își dorea să urmeze stagiul militar, dar s-a înrolat în armată când nu a mai suportat să vadă cum îi pierde pe oamenii dragi din jur.

Recunoaște că este o persoană sensibilă, dar iubirea pentru țara care i-a devenit acum acasă o face să fie puternică şi să lupte pe front. 

"Nu se știe niciodată, mai ales dacă ești soldat și te duci cu pușca pe stradă, tu ești prima țintă. Așa că, cum am văzut ce se întâmplă, am vrut să fiu combatantă, pentru că fetele nu sunt obligate să fie combatante. Pot să vă spun doar că sunt pe granița cu Egiptul și acum, din cauza a tot ce se întâmplă, adică...suntem și pe Gaza, și pe Egipt.

Niciodată, nu vreau să compar cu Al Doilea Război Mondial, dar într-o zi să moară... nu știu... să fie răniți 2.000 de oameni și vreo 200 de morți, într-o zi, e cam greu. Sunt oameni care zic că fetele nu pot să țină o pușcă sau nu pot să lupte cu teroriști, nu știu, sunt oameni care zic asta și poate să demonstrez că nu e chiar așa.

Mi-e foarte frică, nu vreau să mor la 20 de ani dar nu vreau ca nici oamenii care sunt cu copii în sate, să moară copiii de 2 luni, 5 ani", a declarat tânăra. 

Luptele i-au luat cel mai bun prieten şi regretă că nu a putut ajunge la înmormântare din cauza războiului

"Nu am putut să mă duc la înmormântarea prietenului meu care a murit, că nu am voie să ies de aici din cauza războiului. Nu mi-au dat voie pentru că, la nimeni, aici, adică...cam toți au pierdut pe cineva și toți au încercat să iasă, să ceară, și nu se poate.

Niciodată nu s-a întâmplat așa. Ne-au luat mulți oameni, adică au intrat în Israel, ei nu au voie să intre în Israel. Hamasul sau oamenii din Gaza, nu au voie să se apropie de Israel și ei au rupt gardul și au intrat pur și simplu.

Citeşte şi: Alertă de bombardament pe aeroportul din Israel, unde a aterizat premierul Marcel Ciolacu

Am mai pierdut un coleg care nu e legat de armată, adică de războiul acesta dar sper să nu mai pierd. Sigur că mă doare foarte rău dar vreau să lupt în continuare ca să nu mi se mai întâmple asta și dacă aș fi stat în cameră și aș fi plâns, atunci n-aș fi ajuns niciunde, chiar dacă eu sunt foarte sensibilă și plâng foarte ușor, dar asta este", a declarat românca pentru Digi24
 

×
Subiecte în articol: romanca Război în Israel
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close