Antena 3 CNN Război în Israel Fost comandant al armatei israeliene, anunț important despre momentul în care va începe ofensiva terestră în Gaza

Fost comandant al armatei israeliene, anunț important despre momentul în care va începe ofensiva terestră în Gaza

Generalul (r) Gadi Shamni, fost comandant al Comandamentului Central al Forțelor de Apărare din Israel, a vorbit, marţi, la Antena 3 CNN despre următoarea fază a ofensivei în Fâşia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   22:55

"Trupele noastre sunt pregătite, se pregătesc în continuare şi vor face ce trebuie imediat ce guvernul va decide lansarea atacului. (...) Prima ţintă e să distrugem Hamas ca forţă militară în Fâşia Gaza, să distrugem capabilităţile sale de guvernare. Nu se va putea face asta doar cu lovituri aeriene.

O campanie aeriană este foarte eficace dar nu e suficientă. Trebuie intrat pe teren, găsiţi liderii, ucişi liderii, activiştii, eliberaţi prizonierii, demilitarizată Gaza şi apoi reconstrucţia Gazei. Este o operaţiune lungă, dar nu avem de ales. Nu avem altă alternativă.

Nu putem trăi cu această ameninţare la graniţa noastră", a spus generalul Gadi Shamni, marţi, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

Citeşte şi: Război în Israel. Ziua 18 | SUA, Israel, Qatar și Hamas, în negocieri pentru eliberarea mai multor ostatici

Potrivit fostului comandant, ofensiva terestră în Fâşia Gaza ar putea fi la noapte sau în câteva zile. Nu este însă nimic rău dacă forțele aeriene continuă să lovească ţinte Hamas din Gaza, a adăugat Gadi Shamni.

"Cred că atunci când va începe ofensivă în Gaza, Hezbollah își va intensifica activitățile, focul, rachete antitanc în nordul ţării, nu sunt sigur că Hezbollah chiar vrea să intre într-un război complet cu Israelul", a mai spus fostul comandant al armatei israeliene.

Sunt riscuri dar este mult mai riscant să nu distrugi Hamas ca putere militară, susţine Gadi Shamni.

"Nu cred că pentru Israel există o altă alternativă, este un război pentru existența noastră", a concluzionat el.

×
Subiecte în articol: Gadi Shamni Israel razboi
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close