Antena 3 CNN Război în Israel Primele mărturii ale teroriștilor capturați de armata israeliană: "Primeam un apartament și 10.000 de dolari pentru un ostatic"

Primele mărturii ale teroriștilor capturați de armata israeliană: "Primeam un apartament și 10.000 de dolari pentru un ostatic"

Avem primele mărturii ale teroriștilor capturați de armata israeliană. Aceștia au povestit cum au fost instruiți să ucidă, să tortureze și să răpească civilii.

Primele mărturii ale teroriștilor capturați de armata israeliană: "Primeam un apartament și 10.000 de dolari pentru un ostatic"
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   11:20

Imaginile cu mărturiile teroriștilor Hamas au fost date publicității de autoritățile israeliene.

Astfel, cei care au fost capturați de armata israeliană au povestit cum au fost instruiți să-i ucidă pe bărbați și să răpească femeile, brătrânii și copiii.

"Ordinele cu privire la civili erau să îi ucidem pe bărbați și să capturăm femeile, bătrânii și copiii", a spus unul dintre luptătorii Hamas.

Aceștia au mai povestit cum îi împușcau pe civili, luându-i "prin surprindere".

Citește și: Negocierile pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza au eşuat, după ce Israelul ar fi refuzat să livreze combustibil teroriştilor

"Am împușcat o bătrână. Am luat-o prin surprindere  și am împușcat-o. Am împușcat-o în umăr și s-a prăbușit.

Mohammad Bassali a ucis un bărbat de 40 de ani, care uda plantele. Nu era înarmat, l-am luat prin surprindere", a spus altul.

Unul dintre ei a declarat că au participat la acest masacru pentru că au fost păcăliți și înșelați de liderii Hamas.

"Ne-au păcălit, ne-au înșelat (despre conducerea Hamas). Ei au stat acasă și ne-au lăsat pe noi acolo. Cei din Qatar și din Turcia vorbesc în numele Al Aqsa și al musulmanilor. Stau acolo și ne-au trimis pe noi aici", este mărturia altui luptător.

Cât costă viața unui ostatic

Teroriștii capturați de armata israeliană au dezvăluit cât costă viața unui ostatic și ce promisiuni au primit din partea liderilor Hamas. 

Astfel, pentru fiecare om capturat, răpitorii ar fi primit promisiunea unui apartament, dar și a sumei de 10.000 de dolari.

"În Gaza, oricine capturează sau răpește pe cineva, primește recompensă. Un apartament și 10.000 de dolari.  Așa lucrează Brigada El-Qassam.

Ei vor să captureze cât mai mulți oameni posibil. Scopul infiltrării noastre era să capturăm și să răpim cât mai mulți oameni", a spus unul dintre răpitori.

×
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close