Antena 3 CNN Război în Israel 10.000 de persoane protestează în Atena pro-Israel, dar şi pro-Palestina

10.000 de persoane protestează în Atena pro-Israel, dar şi pro-Palestina

Mii de persoane protestează miercuri seară în Atena, capitala Greciei, cu privire la conflictul din Israel. Tot miercuri a avut loc un alt protest pro-Israel, primul de la începutul conflictului susţinut în această ţară.

10.000 de persoane protestează în Atena pro-Israel, dar şi pro-Palestina
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   22:22

Autorităţile spun că aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului din capitala elenă, în semn de solidaritate cu poporul palestinian. 

Protestatarii pro-Palestina s-au îndreptat spre ambasada israeliană, unde un grup de 100 de persoane se adunaseră anterior într-o manifestație organizată de Asociația de prietenie Israel-Grecia, a precizat Agenţia France Presse.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Facem apel la întreaga lume democratică să își exprime solidaritatea, cerând dreptate pentru miile de nevinovați care au fost uciși, dar și eliberarea imediată a ostaticilor deținuți de Hamas", au precizat organizatorii protestului, care au lansat apelul pe Facebook.

“Guvernul Greciei s-a grăbit să susțină Israelul după ce militanții Hamas au ucis 1.400 de persoane pe 7 octombrie în atacuri transfrontaliere. Partidele de stânga și mass-media din Grecia au adoptat o abordare mai pro-palestiniană, criticând ceea ce ei numesc `ocupația` pe termen lung a Palestinei și acuzând UE și SUA pentru sprijinul acordat Israelului”, mai precizează Barrons.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat miercuri că Israelul a suferit un "atac terorist sălbatic, cum nu am mai văzut până acum în Orientul Mijlociu", dar a adăugat că Grecia a făcut o distincție clară între Hamas și poporul palestinian.

"Israelul este obligat să respecte dreptul internațional și să reacționeze în cadrul regulilor conflictului armat", a mai declarat Mitsotakis pentru televiziunea ANT1.

Totodată, acesta şi-a anulat vizita în Israel, care era programată pentru joi, potrivit Kathimerini. Decizia lui Kyriakos Mitsotakis a venit ca urmare a preocupărilor legate de securitate în această ţară.

×
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close