Antena 3 CNN Război în Israel Proteste pro-Palestina cu mii de oameni, la Paris | Macron: "Franța este în contact cu Hezbollah pentru a preveni escaladarea"

Proteste pro-Palestina cu mii de oameni, la Paris | Macron: "Franța este în contact cu Hezbollah pentru a preveni escaladarea"

Franța avertizează gruparea Hezbollah să nu intervină în conflictul dintre Israel și Hamas. Președintele Emmanuel Macron susține că lucrurile ar putea degenera în războiul din Israel.

de Radu Tiliță    |    Ioana Mircea    |    22 Oct 2023   •   13:26

S-ar putea ca în aceste momente, la Paris să fie liniștea de dinaintea furtunii. O liniște apăsătoare ca trenează de mai bine de 48 de ore, timp în care organizațiile palestiniene s-au pregătit pentru această zi, mai degrabă în mediul online, acolo unde discutau cu susținătorii lor ce ar trebui să facă în această după amiază. 

La ora 15.00, în Piața Republicii se vor aduna pentru a protesta. Joi seară au fost peste 4000 de oameni care au scandat mesaje pro-palestiniene și ulterior au refuzat să părăsească piața.

Citește și: Alerte cu bombă în șase aeroporturi din Franța. Oamenii au fost evacuați de urgență | Autoritățile din UE, în alertă

Din acel moment, totul a luat-o razna. Polițiștii au ajuns în piață, au arestat mai multe persoane, au dat amenzi, au avut confruntări, momente la care ne așteptăm și în după amiaza aceasta.

Autoritățile sunt pregătite să ia toate măsurile de siguranță. Cei din prefectura Parisului au transmis încă de aseară un comunicat de presă prin care spuneau că nu vor accepta nici un exces de zel.

Totodată, prefectura spunea faptul că este pregătită să blocheze centrul capitalei Franței și că autoritățile vot fi în stradă.

Președintele Emanuel Macron a declarat că a avertizat Hezbollah să nu intervină în conflictul dintre Israel și Hamas. "Franța este în contact cu Hezbollah pentru a preveni escaladarea", a liderul Franței.

×
Subiecte în articol: Război în Israel proteste Franta
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close