Antena 3 CNN Externe Alerte cu bombă în șase aeroporturi din Franța. Oamenii au fost evacuați de urgență | Autoritățile din UE, în alertă

Alerte cu bombă în șase aeroporturi din Franța. Oamenii au fost evacuați de urgență | Autoritățile din UE, în alertă

Sunt alerte cu bombă în șase aeroporturi din Franța. Oamenii au fost evacuați de urgență, iar autoritățile din Uniunea Europeană sunt în alertă.

Alerte cu bombă în șase aeroporturi din Franța. Oamenii au fost evacuați de urgență | Autoritățile din UE, în alertă
Sursa foto: X/ @NatLacombe66 | Captură Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    18 Oct 2023   •   13:26

Șase aeroporturi franceze au fost evacuate sau sunt în curs de evacuare, după ce au primit amenințări cu bombă, a aflat BFMTV de la o sursă din poliție.

Lille, Bron, Nisa, Nantes, Toulouse și Beauvais, lângă Paris, au fost destinatarii acestor amenințări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Deocamdată nu decolează niciun avion de pe aeroporturile în cauză, indică Direcția Generală Aviație Civilă. Pentru aeronavele care tocmai au aterizat, fie pasagerii sunt debarcați la capătul pistei și nu se întorc la terminal, fie li se cere să aștepte în avionul lor, potrivit BFMTV.

Citește și: Alertă cu bombă la Roma. 900 de copii au fost evacuați din Școala Evreiască | Armata, scoasă pe străzi

Pe aeroportul Lille, alerta a fost lansată în urma primirii unor amenințări anonime prin e-mail în această dimineață, în jurul orei 10. Clădirea a fost evacuată de urgență.

În Bron, alerta s-a încheiat. Turnul de semnalizare și două avioane au fost evacuate. Perchezițiile au fost efectuate, fără să fie descoperit nimic. Traficul se reia la prânz.

Aeroportul din Nisa a primit și el o amenințare, dar alerta s-a încheiat deja. Era un bagaj abandonat la Terminalul 1 care a fost neutralizat.

×
Subiecte în articol: aeroport Franta alerte cu bombă
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close