Antena 3 CNN Război în Israel Proteste de amploare în ţările musulmane după atacul de la spitalul din Gaza | Protestatarii turci au sărit gardul Consulatului israelian din Istanbul

Proteste de amploare în ţările musulmane după atacul de la spitalul din Gaza | Protestatarii turci au sărit gardul Consulatului israelian din Istanbul

Tensiunea creşte în tot Orientul Mijlociu. Pe străzile din Iordania, Liban, Iran, Irak, dar şi în Turcia mii de oameni au participat la proteste de amploare după atacul asupra unui spital din centrul oraşului Gaza în urma căruia sute de oameni au murit.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   07:50

"Palestina Libera" a răsunat în zeci de oraşe din ţările musulmane. În Liban, oamenii au fost la un pas să asedieze sediul ONU. 

Iar pe străzile Cisiordaniei a fost haos total. Palestinienii din Ramallah au distrus totul în calea lor. Iar iordanienii au incercat sa intre in ambasada Tel Avivului din Amman 

În capitala Libanului spiritele s-au încins repede, iar protestele au fost marcate de incidente. Protestatarii furioşi au forţat intrarea în clădirea sediului ONU şi au incendiat obiective din apropiere, în timp ce din minarete se auzea chemarea la rugăciunea de seară.

Citeşte şi: Cel puţin 500 de oameni au murit după bombardarea unui spital din Gaza | Imaginile cumplitului atac | Reacţii internaţionale

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Şi Turcia a fost cuprinsă de proteste violente. În Istanbul oamenii au sărit gardurile consulatului din Israel încercând să intre în clădire.

View this post on Instagram

A post shared by Bi' Antalyamız Var (@biantalya)

Tot în Turcia protestatarii au forţat gardurile de protecţie amplasate împrejurul unei baze miltare americane. Oamenii au scandat Palestina Libera în timp ce fluturau steaguri negre.

View this post on Instagram

A post shared by GZT (@gzt)

Şi vecinii iordanieni au ieşit pe stărzi în semn de susţinere pentru Palestina. În Amman, forţele de ordine i-au păzit, gata să intervină în orice moment.

Citeşte şi: Ei sunt liderii grupării Hamas care s-ar afla în spatele atacului din 7 octombrie

Şi nordul Iordaniei a fost împânzit de proteste. În Irbid, oraş de graniţă cu Palestina, sute de oameni au protestat întreaga noapte.

×
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close