Antena 3 CNN Război în Israel Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului: "Hamas și Jihadul Isalmic sunt furioase și luptă pentru viața lor. Nu contează pe cine omoară"

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului: "Hamas și Jihadul Isalmic sunt furioase și luptă pentru viața lor. Nu contează pe cine omoară"

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), Arye Shalicar, a explicat la Antena 3 CNN actuala situație în lupta cu militanţii palestinieni.

de Ştefan Petrică    |    18 Oct 2023   •   14:29

Maiorul Arye Shalicar, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare, Israel, a spus că armata israeliană a prezentat dovezi care indică că nu a fost un atac israelian la spitalul din Gaza.

Jihadul islamic neagă responsabilitatea pentru lovitura cu racheta asupra spitalului și spune că forțele armatei israeliene fabrică dovezi.

"Nu știu cum cineva din lumea liberă, occidentală poate să creadă măcar un cuvânt din gura unei organizații teroriste care a omorât copii în acest caz în Israel și în Gaza.

Trebuie să fim foarte grijulii, să verificăm, de două ori tot ce vine din spre Hamas și Jihadul Isalmic pentru că aceste două organizații teroriste sunt furioase și luptă pentru viața lor. Nu contează pe cine omoară.

Citește și: Joe Biden și Benjamin Netanyahu, primele discuții față în față despre război: "Ne vom asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a răspunde"

În ceea ce privește incidentul de ieri din apropierea spitalului, armata israeliană a arătat dovezi care arată că nu a fost o lovitură israeliană și o altă dovadă este că avem o interceptare între doi teroriști Hamas care vorbesc despre acest incident și care înțeleg că a fost o rachetă trasă de jihadul islamic. O tragere eșuată care a făcut ca rachetă să aterizeze lângă spital.

Întrebat dacă este adevărat că IDF nu va mai bombarda Hamas în timpul vizitei președintelui Joe Biden, purtătorul de cuvânt a spus:

"Nu voi detalia în ceea ce privește operațiunile noastre, unde când și cum. Suntem determinați să luptăm cu Hamas și Jihadul Islamic, să distrugem Hamas din Fâșia Gaza.

Pentru noi nu contează ce propagandă publică Hamas în următoarele zile. Vom continua după planul nostru și ce putem spune este că după ce se va termina acest război, Hamas nu va mai conduce Fâșia Gaza.

Ceea ce este o veste foarte bună și pentru populația de acolo pentru că au și ei șansa să trăiască în pace alături de Israel.

Hezbollah trage deja cu rachete și încearcă să intre înfiltreze în Israel în fiecare zi de la antenatul din 7 octombrie. Nu este ceva nou că sunt parteneri Hamas.

Și Hezbollah și Hamas lucrează pe statul de plată al regimului din Iran

Sunt sub umbrela Iranului, conduse de Iran și știm că în acest triunghi pe care îl monitorizăm de aproape orice este posibil, dar nu faceți greșeli. Am avertizat Hezbollah să nu deschidă un alt front, să fim siguri că nu vor exista escaladări în această regiune.

Întrebat în legătura cu faptul că Hamas a spus că va elibera ostaticii dacă Israelul oprește atacurile asupra Gaza, purtătorul de cuvânt a spus:

"Niciun cuvânt care vine de la teroriști nu poate fi crezut. Este un război psihologic ceea ce fac ei. Pe de o parte, materialele video pe care le publică încearcă să pună presiune pe noi, iar un al doilea lucru, încearcă să dea vina pe Israel pentru incidentele pe care le cauzează chiar ei.

În al treilea rând, încearcă să pretindă că sunt persoane de pace, dar nu sunt. Dacă erau umani nu făceau ce au făcut și anume cel mai sângeros masacru din Israel de la Al Doilea Război Mondial", a spus purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Război în Israel armata israeliana
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close