Antena 3 CNN Război în Israel Joe Biden și Benjamin Netanyahu, primele discuții față în față despre război: "Ne vom asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a răspunde"

Joe Biden și Benjamin Netanyahu, primele discuții față în față despre război: "Ne vom asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a răspunde"

Joe Biden a ajuns miercuri în Israel, într-un moment extrem de tensionat după explozia de la un spital din Gaza. Președintele american a avut o conferință comună cu premierul Benjamin Netanyahu.

de Ştefan Petrică    |    18 Oct 2023   •   12:20

Într-o conferință comună cu premierul Netanyahu, Președintele american, Joe Biden l-a asigurat pe Netanyahu că America se va asigura că Israelul are tot ce-i trebuie pentru a se apăra și a subliniat că "Hamas nu reprezintă poporul palestinian”.

"Vreau să vă mulțumesc pentru că ați venit astăzi aici și pentru sprijinul fără echivoc pe care l-ați acordat Israelului în aceste vremuri dificile, un sprijin care reflectă voința covârșitoare a poporului american", i-a spus premierul Benjamin Netanyahu președintelui american Joe Biden în declarații comune, citind din note pregătite.

"Am văzut sprijinul dumneavoastră în fiecare zi în amploarea și profunzimea cooperării pe care am avut-o de la începutul acestui război". Netanyahu numește această cooperare "cu adevărat fără precedent".

Netanyahu îl laudă pe Biden pentru că a oferit Israelului "instrumentele de care avem nevoie pentru a ne apăra" și pentru "mesajul clar pe care l-ați transmis dușmanilor noștri de a nu ne testa hotărârea".

Citește și: Preşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns în Israel | Ziua furiei în lumea musulmană

De asemenea, el a arătat spre cele două portavioane americane pe care Biden le-a trimis "pentru a susține aceste cuvinte cu acțiune".

"Dar mai presus de toate, domnule președinte, lumea vede acest sprijin și claritatea morală de care ați dat dovadă din momentul în care Israelul a fost atacat.

Hamas a omorât copii, au violat oamenii au decapitat soldați au cautat în ascunzătorile în care părinții și au ascuns copiii imaginați-vă frica în momentul în care monștrii le-au descoperit.

Netanyahu spune că Biden a trasat o linie clară "între forțele civilizației și forțele barbariei".

Pe 7 octombrie Hamas a omorât 400 sau poate chiar mai multi israelieni. Este vorba despre un bilanț mai mare decât cel al atacurilor din 11 septembrie", a declarat Natanyahu.

Joe Biden: ”Am vrut să fiu aici astăzi dintr-un motiv simplu: vreau ca poporul israelian, oamenii din lume, să știe care este poziția Statelor Unite”

"Sunt aici pentru un motiv simplu. Vreau ca toată lumea să scrie că SUA este un lucru clar. Teroriștii au omorât peste 1000 de oameni și au luat foarte mulți oameni ostatici, inclusiv copii. Este dincolo de înțelegerea mea. 

Au comis atrocități care arată ca ISIS. Americanii suferă alături de voi și sunt îngrijorați pentru că nu este un lucru ușor ceea ce trebuie să faceți. 

Trebuie ca în răspunsul pe care îl aveți să ne asigurăm că aveți ceea ce vă trebuie pentru a răspunde și ne vom asigura că așa se întâmplă. 

De asemenea, trebuie să ținem minte că acest atac nu reprezintă întreg poporul palestinian. 

În ceea ce privește explozia de la spitalul de ieri, din ce am văzut se pare că a fost o lovitură dată de inamic, dar sunt foarte mulți care nu sunt de acord cu acest lucru.

Lumea este atentă la ceea ce se întâmplă aici, nu numai SUA, ci și alte state.

Domnule prim-ministru, sunt foarte fericit că sunt înapoi în Israel, vă mulțumesc că m-ați primit. Vreau să felicit oamenii din Israel pentru curajul lor", a declarat Joe Biden.

×
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close