Antena 3 CNN Război în Israel Preşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns în Israel | Ziua furiei în lumea musulmană

Preşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns în Israel | Ziua furiei în lumea musulmană

Preşedintele american Joe Biden a ajuns, astăzi, în Israel, acolo unde se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu, dar şi cu familiile oamenilor răpiţi de militanţii palestinieni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   11:19

Preşedintele SUA urma să participe, astăzi, la un summit cu liderii ţărilor arabe, însă întâlnirea la nivel înalt a fost anulată după atacul de noaptea trecută de la Spitalul Baptist din Gaza, în urma căruia sute de oameni şi-au pierdut viaţa. După atacul de la spital, organizaţia Hezbollah a anunţat o zi de furie fără precedent.

Pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, Joe Biden a fost întâmpinat de premierul Benjamin Netanyahu, de președintele Isaac Herzog, de ambasadorul israelian în SUA, Michael Herzog, și de însărcinatul cu afaceri al SUA, Stephanie Hallett.

Vizita preşedintelui american vine în semn de "solidaritate" în fața atacului Hamas, dar și cu scopul de a debloca livrarea de ajutoare în Fâșia Gaza, asediată de mai bine de o săptămână de armata israeliană și unde se prefigurează un dezastru umanitar, potrivit OMS.

Aeronava Air Force One a aterizat pe Aeroportul din Tel Aviv în jurul orei 11:00.

Vizita a fost anunțată de șeful diplomației americane, Antony Blinken, la finalul unei nopți de discuții maraton la Tel Aviv cu premierul Benjamin Netanyahu, într-un moment în care Iranul a amenințat cu o posibilă "acțiune preventivă" împotriva Israelului dacă țara își menține planurile de ofensivă terestră împotriva organizației islamiste din Fâșia Gaza.

×
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close