Antena 3 CNN Război în Israel Eylon Levy, purtător de cuvânt al Guvernului din Israel: "Cerem să fie puse presiuni pentru eliberarea tuturor ostaticilor"

Eylon Levy, purtător de cuvânt al Guvernului din Israel: "Cerem să fie puse presiuni pentru eliberarea tuturor ostaticilor"

Eylon Levy, purtător de cuvânt al Guvernului din Israel, a vorbit la Antena 3 CNN despre eforturile imense pe care le face armata și statul israelian pentru a recupera ostaticii ținuți în Fâșia Gaza de către gruparea teroristă palestiniană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2023   •   21:59

"Chestiunea ostaticilor este foarte dureroasă pentru toate familiile din Israel. Suntem o țară mică. Sunt 220 de ostatici în Fâșia Gaza, copii, bebeluși, dar și bătrâni fără medicamente. Toată lumea din Israel are pe cineva ostatic acolo. Cerem eliberarea lor. Nu există nicio scuză pentru a ucide copii. Cerem acces pentru Crucea Roșie.

Cerem să fie puse presiuni pe Hamas pentru a elibera ostaticii. Vom face tot ce este necesar pentru ca acești oameni să se întoarcă în familiile lor. 

Hamas a eliberat doi ostatici, cetățeni americani 

Ne bucurăm dacă ar elibera și alți ostatici. Punem presiune cât mai mare. Familiile ostaticilor protestează pentru ca ceilalți membrii să fie eliberați. Sunt 30 de copii acolo, în captivitate. Nu este nevoie să elibereze doi sau 50 de ostatici, noi vrem să fie liberați toți. 

Citește și: Armata israeliană a eliminat mai mulți comandanți ai grupării teroriste palestiniene: "Noi luptăm în continuare"

Israelul continuă să țintească către infrastructura Hamasului din Gaza ca răspuns la masacrul din 7 octombrie când 1.400 de oameni au murit. Sunt niște sălbatici. Noi nu mai putem trăi alături de ei. Este o organizație asemănătoare cu ISIS. Nu putem trăi cu ei la frontieră. 

Fără îndoială, nu este un război pe care ni l-am dorit, este un război în care Hamas ne-a târât, dar noi vom lupta și vom câștiga", a declarat Eylon Levy, purtător de cuvânt al Guvernului din Israel. 

×
Subiecte în articol: luare ostatici purtator cuvant Israel
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close