Antena 3 CNN Război în Israel Președintele turc Erdogan: "Hamas nu este o organizație teroristă. Sunt mujahedini care își apără pământurile!"

Președintele turc Erdogan: "Hamas nu este o organizație teroristă. Sunt mujahedini care își apără pământurile!"

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut o declarație care poziționează țara sa pe o traiectorie de conflict cel puțin diplomatic cu Israelul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   13:58

Vorbind la o reuniune a grupului parlamentar al formațiunii sale de guvernământ, AKP, Erdogan a afirmat că "Hamas nu este o organizație teroristă, ei sunt un grup de mujahedini (apărători ai Islamului, n.r.) care își apără pământurile".

Times of Israel notează că declarația lui Erdogan a fost întâmpinată cu ovații.

Sursa citată mai adaugă că liderul de la Ankara a comunicat, cu aceeași ocazie, că își anulează planurile de a vizita Israelul "din cauza războiului inuman".

"Aveam în plan să merg în Israel, dar planul a fost anulat, nu ne vom duce", a precizat președintele turc.

Erdogan: "Replica Israelului în Gaza, unul dintre cele mai sălbatice atacuri din istorie"

El a descris replica militară a statului evreu în Gaza după operațiunea teroristă a Hamas din 7 octombrie drept unul dintre "cele mai sângeroase, dezgustătoare și sălbatice atacuri din istorie".

"Nu avem nicio problemă cu statul israelian, dar niciodată nu am acceptat și nu vom accepta atrocitățile comise de Israel și nici faptul că acționează ca o organizație, și nu ca un stat", a conchis Recep Tayyip Erdogan.

Citește și: Israelul "dă o lecție" ONU, după ce secretarul general al organizației a spus că atacul din 7 octombrie nu a venit "din neant"

Retorica pro-Hamas și anti-Israel a lui Erdogan a fost întărită de ministrul său de Externe, Hakan Fidan.

Aflat în Qatar, la discuții cu omologul local Abdulrahman Al-Thani, Fidan a acuzat Israelul de "crime împotriva umanității" în urma campaniei de bombardamente din Gaza.

"A-i lovi pe frații noștri palestinieni, inclusiv copii, bătrâni și bolnavi, chiar și în școli, spitale și moschei, este o crimă împotriva umanității", a spus ministrul turc.

×
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close