Antena 3 CNN Război în Israel Israelul "dă o lecție" ONU, după ce secretarul general al organizației a spus că atacul din 7 octombrie nu a venit "din neant"

Israelul "dă o lecție" ONU, după ce secretarul general al organizației a spus că atacul din 7 octombrie nu a venit "din neant"

Israelul a comunicat că va servi "o lecție" Organizației Națiunilor Unite, după ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a spus că atacul din 7 octombrie nu a venit din neant.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   13:04

Potrivit lui Guterres, atacul Hamas a urmat unei perioade de "56 de ani de ocupație sufocantă" a poporului palestinian de către statul evreu.

Reprezentantul statului evreu în organizație, Gilad Erdan, a cerut imediat demisia secretarului general.

Ulterior, autoritățile israeliene au comunicat că au refuzat viza unui oficial ONU. 

"Yuval, 8 ani. Ophir, 17 ani. Sunt doar câțiva dintre numeroșii copii și bebeluși care nu au văzut răul, nu au provocat răul, dar care sunt victime ale răului", a reacționat ambasadorul israelian la ONU la declarațiile lui Antonio Guterres.

"Domnule Secretar General, în ce lume trăiți? Cu siguranță, nu în lumea noastră", a continuat  el.

Israelul refuză vize pentru reprezentanții ONU

Israelul a anunțat, miercuri, că i-a refuzat viza reprezentantului Organizației Națiunilor Unite pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, ca urmare a comentariilor făcute de secretarul general Antonio Guterres. 

"Din cauza remarcilor sale, vom refuza să eliberăm vize reprezentanților ONU. Am refuzat deja o viză pentru subsecretarul general pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths. A venit timpul să le dăm o lecție", a declarat la postul de radio armatei israeliene ambasadorul acestei țări la ONU.

De asemenea, ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, a anunțat că și-a anulat o întâlnire cu secretarul general al ONU.
 

×
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close