Antena 3 CNN Război în Israel Româncă stabilită în Gaza, mărturii despre situația actuală: ”Granița nu este deschisă. Toată lumea ajunge acolo și se întoarce”

Româncă stabilită în Gaza, mărturii despre situația actuală: ”Granița nu este deschisă. Toată lumea ajunge acolo și se întoarce”

O româncă stabilită în Gaza a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre situația actuală din Orientul Mijlociu. Femeia susține că nu poate pleca pentru că nu a primit un răspuns oficial să se deplaseze la graniță.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Oct 2023   •   10:25

Punctul de trecere al frontierei Rafaf dintre Egipt și Gaza ar trebui să se deschidă pentru refugiații de acolo. 350 de români sunt acum în Fâșia Gaza, iar 240 dintre ei au cerut deja ajutorul Ministerului Afacerilor Externe pentru a fi repatriați. 

O româncă se află Gaza, în acest moment. Femeia susține că situația e aceeași de câteva zile și că nu poate pleca la graniță, pentru că nu există, de fapt, niciun culoar de trecere. 

”Aceeași problemă care este de trei zile. În fiecare zi ni se spune că astăzi este deschis și este culoar de trecere, la graniță. De exemplu, ieri a fost de la 10:00 la 16:00, dar nu este nimic concret. Cine a ajuns la graniță, nu a trecut de partea cealaltă. Practic, toată lumea ajunge la graniță și se întoarce înapoi, ceea ce este foarte periculos. 

De azi-noapte, așa ni se spune, că la ora 9 se deschide granița, dar dimineață, însă nu este adevărat, nu este deschisă. Așa nu s-a adus la cunoștință. Dimineață am sunat la Consulul României în Gaza și ni s-a transmis că nu avem nimic concret și că nu ne puteau spune dacă să ne deplasăm la graniță. Noi stăm și așteptăm”, a declarat Elena Halalu, pentru Antena 3 CNN. 

Citește și: Egiptul deschide punctul de trecere Rafah pentru refugiații din Gaza. Comandant NATO: "Este vorba de un număr limitat de oameni"

Românca se află la o distanță de 30-35 de kilometri de punctul de trecere de la Rafaf, însă așteaptă un răspuns din partea autorităților pentru a putea pleca. Mai mult decât atât, nu există mijloc de transport pentru a putea ajunge la punctul de trecere.

”Motivul pentru care nu am plecat este că nu am primit un răspuns oficial să mergem la graniță. Este imposibil de ajuns de aici până acolo, pe jos, pentru că nu avem niciun mijloc de transport, taxiurile nu ne iau”, a mai spus femeia.

×
Subiecte în articol: Război în Israel romanca Gaza
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close