Antena 3 CNN Război în Israel Româncă din Israel, mamă a cinci copii, mărturii dureroase din infern: "Amenințarea din partea de nord este foarte apăsătoare"

Româncă din Israel, mamă a cinci copii, mărturii dureroase din infern: "Amenințarea din partea de nord este foarte apăsătoare"

Mamă a cinci copii, o româncă a povestit, la Antena 3 CNN, detalii dureroase despre situația dramatică din Israel.

Româncă din Israel, mamă a cinci copii, mărturii dureroase din infern: "Amenințarea din partea de nord este foarte apăsătoare"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   22:46

Roxana locuiește în Așdod, oraș situat la 37 de kilometri de Fâșia Gaza, zonă în care, aproape zilnic, sunt alerte de atacuri cu rachete ale Hamas.

Mamă a cinci copii, românca a povestit, la Antena 3 CNN, cât de gravă este situația din zona în care locuiește și cât de dificil este să trăiască atât de aproape de Fâșia Gaza.

"Eu sunt de 18 ani aici și am trecut prin mai multe acțiuni ale armatei israeliene împotriva Hamas. Nu este pentru prima dată când eu trăiesc sub bombardamente. Copiii mei s-au născut în această teroare și, oarecum, sunt obișnuiți.

Diferența dintre ceea ce a fost până acum și ceea ce trăim zilele aceste este intrarea teroriștilor pe teritoriul Israelului. Asta a făcut o diferență foarte mare. A scăzut încrederea populației în securitate, în armată, în tot ce înseamnă siguranță.

Citește și: Ea este românca de 20 de ani care s-a înrolat în armată şi luptă pentru Israel: "Dacă ești soldat și te duci cu pușca pe stradă, tu ești prima țintă"

Populația trăiește într-o frică. Deși acum armata încearcă să recupereze, durează foarte mult. Amenințarea din partea de nord este foarte apăsătoare în momentul de față", a spus românca, la Antena 3 CNN.

Roxana spune că se gândește să-și trimită copiii în România, însă zborurile sunt anulate de pe o zi pe alta.

"M-am gândit să trimit copiii în țară. Eu, momentan, nu pot să plec. Fiica mea cea mare, care are 22 de ani, și-a cumpărat înainte de întregul conflict un bilet, însă s-a anulat.

Biletele se anulează de pe o zi pe alta și de la o oră la alta. Prețurile sunt extraordinar de mari. Companiile profită de situație. 

800 de dolari pentru un bilet, doar dus, este enorm! Apoi se anulează și ți se returnează banii în 20 de zile. Nu suntem în situația în care să avem blocați acești bani.  Avem nevoie de bani, pentru că nu lucrăm în momentul de față. 

Efectiv stăm în casă și așteptăm o schimbare în bine sau în mai rău", a încheiat românca.

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close