Antena 3 CNN Război în Israel Româncă din Israel, mărturii dureroase despre război: "Sper ca toți cei care au fost răpiți să se întoarcă la casele lor"

Româncă din Israel, mărturii dureroase despre război: "Sper ca toți cei care au fost răpiți să se întoarcă la casele lor"

O româncă a povestit, la Antena 3 CNN, detalii despre drama prin care trec, zi de zi, oamenii din Israel.

Româncă din Israel, mărturii dureroase despre război: "Sper ca toți cei care au fost răpiți să se întoarcă la casele lor"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2023   •   17:11

Românca stabilită în Israel a descris, la Antena 3 CNN, teroarea prin care trec oamenii, fiind nevoiți să audă, zi de zi, sunetul alarmelor.

"Lucrăm de acasă. Ne limităm cât putem deplasările și așteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile. Eu nu am în locuință o cameră pentru adăpost.

Avem un adăpost comun pentru cinci apartamente ale blocului în care locuiesc. Coborâm, așteptăm și respectăm indicațiile frontului de pază națională. Sperăm la mai bine.

Suntem puțin dezamăgiți de felul în care este văzut acest conflict în presa internațională. Se pune foarte mult accent pe victimizarea oamenilor din Gaza.

Citește și: Sute de români sunt blocaţi în Fâşia Gaza şi strigă după ajutor

Într-adevăr, sunt foarte mulți oameni nevinovați, dar sunt foarte mulți care au acceptat și au fost bucuroși când au fost omorâți, într-o singură zi, 1.400 de cetățeni israelieni nevinovați.

Într-o zi de sărbătoare, 1.400 de cetățeni nevinovați, copii, părinți și bătrâni au fost omorâți, plus peste 200 luați prizonieri. Toată lumea este împotriva unei țări care nu face altceva decât să se apere de un terorist care va ajunge peste tot, dacă nu va fi oprit la timp, iar oamenii nu fac nimic să-l oprească", a spus românca.

Dana Ilea este stabilită în Israel din anul 2000 și spune că, în toți acești ani, deși au mai existat perioade tensionate, niciodată nu a fost atât de greu.

"Eu locuiesc în Israel din anul 2000. Au mai fost perioade tensionate, dar nu ca acum. Acum este cu totul altceva. 

Mă aștept și sper ca toți cei care au fost răpiți să se întoarcă la casele lor, indiferent de costul pe care noi, ca țară, trebuie să-l plătim", a mai spus românca.

×
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close