Antena 3 CNN Actualitate BEC respinge candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare. Actorul poate ataca decizia în instanţă

BEC respinge candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare. Actorul poate ataca decizia în instanţă

BEC respinge candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare. Actorul poate ataca decizia în instanţă
02 Apr 2014   •   16:24

Biroul Electoral Central a decis, miercuri, să îi respingă candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

BEC analizează în aceste zile candidaturile la PE.
   
Admiterea sau respingerea candidaturilor de către BEC trebuie să se facă până în 5 aprilie.
   
Formularea de contestaţii privind admiterea sau respingerea candidaturilor poate fi făcută până cel mai târziu la 10 aprilie, potrivit HG 80/2014 privind programul calendaristic al acţiunilor pentru europarlamentare.
   
Soluţionarea contestaţiilor privind admiterea sau respingerea candidaturilor se face în cel mult două zile de la înregistrarea contestaţiei, cel mai târziu 12 aprilie, de către Tribunalul Bucureşti.
   
Termenul pentru soluţionarea apelului asupra contestaţiilor este de două zile de la înregistrarea cererii de apel, cel mai târziu 15 aprilie, de către Curtea de Apel Bucureşti.
   
Candidaturile rămân definitive cel mai târziu în 16 aprilie.
   
Mircea Diaconu şi-a depus, în 26 martie, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. El anunţase în 19 martie că şi-a dat demisia din PNL şi va candida independent la alegerile europarlamentare.

Agenţia Naţională de Integritate a trimis BEC o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii, după ce Instanţa Supremă i-a interzis să mai candideze la o funcţie publică timp de 3 ani.

Mircea Diaconu are semnăturile necesare pentru a candida. "Deja numărăm cu 1 în faţă"

Pe 19 martie, Mircea Diaconu a anunţat că şi-a dat demisia din PNL şi va candida independent la alegerile europarlamentare, el adăugând că urmează să strângă 100.000 de semnături pentru a-şi putea depune candidatura "şi pentru ca ANI să o poată contesta".
 
Numele lui Mircea Diaconu a fost retras, în 18 martie, de pe lista de candidaţi PNL pentru alegerile europarlamentare.
 
Pe de altă parte, în 13 martie, după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Mircea Diaconu pentru conflict de interese, ANI informa că această decizie a instanţei "nu influenţează în niciun fel interdicţia de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, respectiv cea de membru al Parlamentului European".

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close