Antena 3 CNN Actualitate Protest anti-gay. Trei bărbaţi vopsesc peste un panou informativ

Protest anti-gay. Trei bărbaţi vopsesc peste un panou informativ

Protest anti-gay. Trei bărbaţi vopsesc peste un panou informativ
Sursa foto: Foto: YouTube
19 Apr 2011   •   13:59

Intitulându-şi acţiunea "Operaţiunea Apăraţi Copiii de propaganda homosexuală - Picasso II", trei cetăţeni din Capitală au vopsit peste literele unui panou informativ de pe Bulveardul Dimitrie Cantemir din Bucureşti.

Cei trei au modificat mesajul panoului care scria "HOMOSEXUAL - Orientarea sexuală nu este o boală, nu este o alegere" care face parte dintr-o campanie în sprijinul comunităţii gay din România. Folosind spray-uri cu vopsea neagră, cei trei au pictat peste literele cuvântului "homosexual" pentru ca acesta să devină "om" şi au şters cuvintele "nu" de pe mesajul panoului.

Pe site-ul care explică acţiunea este publicat un autodenunţ, în care cei trei îşi dezvăluie identitatea, susţinând că au luat act de lipsa de intervenţie a autorităţilor faţă de "agresiunea produsă la adresa moralei publice şi a instituţiei familiei, manifestată prin expunerea în spaţiul public a unor afişe cu mesaje degradante şi ofensatoare".,

Autodenunţul susţine că cei trei şi-au "asumat responsabilitatea de a îndrepta această stare de fapt prin alterarea grafică a respectivelor afişe într-o modalitate care să transmită privitorului starea de spirit că mesajul iniţial este dezagreat".

"Considerăm că această faptă este o acţiune civică, complementară activităţii instituţiilor statului, executată pe bază de voluntariat, de care suntem mândri şi pentru care nu solicităm nicio recompensare materială" se arată în textul autodenunţului.

 



×
Subiecte în articol: Campanie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close