Antena 3 CNN Actualitate Soţia pilotului Laurenţiu Chiriţă era controlorul de trafic din ziua accidentului

Soţia pilotului Laurenţiu Chiriţă era controlorul de trafic din ziua accidentului

Soţia pilotului Laurenţiu Chiriţă era controlorul de trafic din ziua accidentului
Sursa foto: Intact Images
02 Noi 2010   •   20:18

S-a prăbuşit cu vocea soţiei în cască. Nevasta pilotului Laurenţiu Chiriţă era chiar controlorul de trafic din ziua accidentului. Femeia a auzit şi a văzut cum a murit bărbatul ei fără să poată face ceva.

E greu de închipuit că vă aflaţi într-un turn de control, iar în avionul care se prăbuşeşte vi se află jumătatea. Soţia lui Laurenţiu Chiriţă era controlorul de trafic. A auzit ultimele vorbe ale soţului, i-a simţit disperarea. Iar când legătura s-a pierdut, s-a rupt jumătate din ea.

Cei doi piloţi au avut de ales între mânerul de catapultare şi manşă. Între a se salva pe ei i a salva pe alţii. Au avut de ales între viaţă şi moarte.

“Le mulţumim, cã altfel era dezastru. Sunt eroi”, a declarat Maria Popa, o localnică. Nu o cunoşteau pe Maria Popa. Nici pe ceilalţi trei membri ai familiei. Dar cei doi piloţi le-au salvat viaţa acestor oameni. La schimb, au dat-o pe-a lor.

MIG-ul se afla la o altitudine relativ micã, pentru cã se apropia de aterizare. Dar nu existã o limitã pentru a-ţi salva viaţa. Chiar şi cu o fracţiune de secundã înainte de prãbuşire poţi supravieţui.

Laurenţiu Chiriţã şi Sorin Avram şi-au folosit fracţiunea de secundã pentru a ocoli douã case. Sunt eroii unor necunoscuţi. Dar şi ai celor pe care i-au lãsat în urmã. Durerea lor e mutã.

Pãrinţii lui Sorin Avram şi-au lãsat lumânãrile pe fereastrã şi au plecat sã-şi caute fiul. Nu a dormit nimeni luni-noapte la baza de la Câmpia Turzii. Locul prãbuşirii a fost luminat toatã noaptea. De lumânãri şi de reflectoare. S-au cãutat rãmãşiţele avionului şi ale eroilor.

În timp ce la cazarma lor colegii îşi plecau capul în semn de recunoştinţã, anchetatorii au început sã ridice resturile avionului. Dupã 12 ore de la accident, a fost gãsitã şi cutia neagrã. Datele înregistrate de aceasta şi convorbirile cu soţia pilotului, controlorul de trafic, vor dezvãlui cauzele accidentului. Cãpitanul - comandor Sorin Avram va fi înmormântat miercuri, la Târgu-Mureş.

Camaradul sãu, Laurenţiu Chiriţã, va fi înmormântat joi la Câmpia Turzii. Trei militari au murit la pregãtirile pentru exerciţiul româno-american Dacia 2010. Piloţii de la Campia Turzii şi sergentul Gavrilã Nicorici, mort, la sfârşitul sãptãmânii trecute, în poligonul de la Cincu.

×
Subiecte în articol: sotie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close