Antena 3 CNN Show Bătălia pentru "Eclerul la tavă" s-a încheiat cu un gust amar pentru Jamila. Aceasta a pierdut procesul, iar decizia este definitivă

Bătălia pentru "Eclerul la tavă" s-a încheiat cu un gust amar pentru Jamila. Aceasta a pierdut procesul, iar decizia este definitivă

Jamila a pierdut procesul "Eclerului la tavă". Decizia Curții de Apel București este definitivă. Acum, vloggerița are de plătit zeci de mii de lei, cheltuieli de judecată.

Bătălia pentru "Eclerul la tavă" s-a încheiat cu un gust amar pentru Jamila. Aceasta a pierdut procesul, iar decizia este definitivă
Sursa foto: Facebook | Jamila Cuisine
de Ioana Mircea    |    29 Feb 2024   •   21:39

După o luptă juridică intensă și tumultuoasă care a durat mai bine de patru ani, războiul culinar dintre celebrele vloggerițe Jamila și Laura Laurențiu pentru rețeta de "Ecler la tavă" a fost tranșat definitiv în favoarea celei din urmă. Într-o decizie definitivă, Curtea de Apel București a respins toate apelurile aduse în proces de Jamila, cea care a sperat să obțină despăgubiri de peste 5.000 de euro după ce a fost blocată pe YouTube.

Laura Laurențiu, cunoscută pentru rețeta sa delicioasă de "Ecler la tavă", a obținut victoria în instanță, iar magistrații Curții de Apel București au decis că ea a fost prima care a făcut cunoscută această rețetă în România.

Disputa a pornit după ce Jamilei i-a fost blocat canalul de Youtube pentru 17 zile, în 2019, la cererea Laurei Laurențiu, care ar fi prezentat rețeta eclerului la tavă cu trei ani înaintea Jamilei.

În declarațiile sale, Laura Laurențiu a explicat: "M-a deranjat că clipul ei avea exact același titlu, că imaginea ilustrativă a videoclipului reproducea până și poziția imaginii mele ilustrative, că practic promitea același lucru publicului, publicul era deja în confuzie."

Chiar și instanța a susținut că nu este doar o problemă de mărci înregistrate, ci de credința rezonabil întemeiată a Laurei Laurențiu că a prezentat rețeta înaintea apelantei. Magistrații au concluzionat că Jamila nu avea dreptul să preia postările rivalei sale, cel puțin fără a menționa anterioritatea acestora.

Jamila, care a eșuat în încercările de a-și proteja imaginea și onoarea în instanță, a fost obligată acum să plătească 10.000 de lei cheltuieli de judecată Laurei Laurențiu.

Cu toate că a refuzat să comenteze, vloggerița rămâne singura care și-a înregistrat marca la OSIM, dar doar în varianta în care "Eclerul la Tavă" este asociat cu numele său, potrivit stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: Jamila ecler
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close