Antena 3 CNN Life Topuri Top cele mai apreciate deserturi românești, de către străini. Locul 1 îți lasă gura apă

Top cele mai apreciate deserturi românești, de către străini. Locul 1 îți lasă gura apă

Străinii care ne vizitează țara au făcut un top al celor mai bune deserturi din țara noastră. Locul 1 este preferat și de mulți români.

Top cele mai apreciate deserturi românești, de către străini. Locul 1 îți lasă gura apă
Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Adam    |    14 Feb 2024   •   15:35

Potrivit revistei Taste Atlas, turiștii care au venit la noi în țară au 13 deserturi românești preferate. Acestea au fost votate de turiști și se pare că locul 1 este preferat și de mulți dintre noi.

Printre ele se regăsesc deserturi cu fructe, cu brânză, cu ciocolată, cu dulceață, cu nucă și cu lapte. În funcție de numărul voturi, revista Taste Atlas a făcut Topul celor mai apreciate deserturi românești.

13. Pelincile Domnului

Un desert de Crăciun din regiunea Moldovei, pelincile Domnului este format din straturi de turtă subțire făcută cu făină, apă, sare și ulei vegetal. Pâinea este lăsată să absoarbă un amestec lichid de miere, apă și lămâie

12. Prăjitura Joffre

Prăjitura Joffre este o prăjitură cu un gust și conținut bogat de ciocolată amăruie. A fost inventată în 1920, la București, la Casa Capșa.

11. Mucenici

Mucenicii sunt produse de patiserie tradiționale românești realizate dintr-un aluat dulce asemănător celui folosit pentru cozonac. Acestea sunt formate sub forma numărului 8 și apoi sunt fierte în apă cu zahăr, scorțișoară și nuci zdrobite.

10. Plăcintă cu ciocolată

Plăcinta cu ciocolată este formată din aluat subțire cu umplutură de ciocolată și nuci.

9. Vargabeleș

Acest desert simplu constă din tăieței subțiri de ou, care sunt gătiți în lapte, apoi amestecați cu albușuri bătute spumă și caș înainte de a fi așezați frumos între foile de aluat și copți.

8. Gogoși

Gogoșile românești sunt făcute dintr-un amestec de aluat care este aromatizat cu extract de vanilie și coajă de lămâie sau portocală rasă, apoi prăjit în ulei încins.

7. Amandină

Amandina este o prăjitură tradițională românească de ciocolată, umplută fie cu ciocolată, fie cu cremă de migdale.

6. Savarină

Savarina este un desert care se coace până se rumenește, apoi se înmoaie în sirop de rom, de obicei peste noapte. Se umple cu frișcă dulce și se servește rece cu dulceață deasupra.

5. Plăcintă cu urdă

Plăcinta cu urdă este un produs de patiserie tradițional românesc umplut cu un amestec de brânză urdă, brânză, ouă, zahăr și zahăr vanilat. 

4. Plăcintă cu mere

Plăcintă cu mere este un desert românesc făcut cu umplutură de mere rase, scorțișoară, zahăr și unt topit, care se întinde uniform între două straturi de aluat copt, aromat cu coajă de portocală și zahăr vanilat.

3. Lapte de pasăre

Laptele de pasăre este un desert popular originar din Franța, constând din bezele puse în cremă de vanilie și adesea acoperite cu sos de caramel și migdale prăjite.

2. Plăcintă cu caise

Plăcinta cu caise este o prăjitură tradițională originară din România. Aluatul se prepară de obicei din făină, iaurt, ouă,  zahăr, ulei, vanilie, sare și praf de copt, iar apoi se adaugă caisele și se pune totul la copt.

1. Papanași

Papanașii sunt un produs de patiserie tradițional românesc în formă de gogoși, cu o sferă mică deasupra. Se servesc cu smântână și dulceață, potrivit tastetatlas.com.

×
Subiecte în articol: prajituri topuri
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close