Antena 3 CNN Show Nunta regala Au mai rămas câteva ore până la cel mai aşteptat moment al deceniului

Au mai rămas câteva ore până la cel mai aşteptat moment al deceniului

Au mai rămas câteva ore până la cel mai aşteptat moment al deceniului
Sursa foto: Foto: puzzles-games.eu
28 Apr 2011   •   23:51
La Londra, Big Benul va mai bate de câteva ori, până la cel mai aşteptat moment al deceniului. Vineri va fi ziua despre care le vom povesti nepoţilor peste ani. Peste un milion de oameni vor să urmăreasca chiar la faţa locului nunta secolului. Cei mai mulţi dintre turişti au ajuns deja, iar bătălia se dă acum pe locurile cele mai bune pentru a privi alaiul.

Un prinţ şi o fată din popor îşi unesc destinele într-o ceremonie urmărită de aproape un milion de oameni pe viu şi de aproape două miliarde de oameni la televizor sau pe internet.

În ultimele 24 de ore, prinţul William şi Lady Kate au repetat fiecare moment al traseului nupţial.  Mireasa își petrece ultima noapte la hotel, de unde va pleca la Westminster. Trei minute durează drumul pâna la altar.

De câteva zile, turiştii analizează, calculează şi aleg zona în care vor sta. Dacă până la ceremonie nu vor vedea prea multe, după slujbă, mai exact la ora 16:15, familia regală se va îndrepta spre Palat. Un drum care va dura între 15 şi 25 de minute, conform programului.

Alaiul va trece pe lângă Parlament, Big Ben, pe lângă clădirile guvernamentale de pe Whitehall. După Ministerul Apărării, va face stânga, pe lângă Arcul Cavaleriştilor din Gardă, unde va dispărea, pentru puţin timp, din văzul lumii.

Mirii vor trece pe lângă Columna Ducelui de York. În dreapta se află Arcul Amiralităţii, însă cuplul va face stânga, către Buckingam. În drum spre Palat va trece de statuile regelui George al VI-lea şi a reginei Elisabeta, bunicii lui William.

Pentru fani, drumul dintre catedrală şi Palat este cel mai important. Atunci îi pot vedea cel mai bine pe miri. Un momemt istoric care va dura doar câteva secunde. Zâmbitoare, dar concentrate, doamnele analizează fiecare detaliu. Un copac le-ar strica priveliştea.

Pentru alţii, apropierea fizică de cuplul regal este mai importantă. Ei vor fi vineri lângă catedrală. Vizavi, pe trotuar, la doar 30 de metri de William şi Kate. Vor afla primii cum arată rochia miresei. 

×
Subiecte în articol: nunta regala william traseu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close