Antena 3 CNN Show Nunta regala Expoziţie de rochii de mireasă regale la palatul Kensington. Cum va arăta rochia lui Kate?

Expoziţie de rochii de mireasă regale la palatul Kensington. Cum va arăta rochia lui Kate?

Expoziţie de rochii de mireasă regale la palatul Kensington. Cum va arăta rochia lui Kate?
Sursa foto: Foto: bestwedding11.blogspot.com
28 Apr 2011   •   09:47

Lumea întreagă va afla, vineri, unul din cel mai bine păstrate secrete din ultimii ani: cum arată rochia de mireasă a lui Kate Middleton. Până atunci, mai multe rochii purtate la nunţile regale din ultimele două secole pot fi admirate la palatul Kensington.

Cea mai veche rochie din colecţie datează din 1816 şi este lucrată în fir de argint. Prin tradiţie, aurul şi argintul, simboluri ale bogăţiei, sunt nelipsite din veşmintele mireselor din familia regală. Dincolo de acest element, rochiile de mireasă s-au îmbogăţit pe măsură ce au trecut anii iar interesul oamenilor pentru nunţile regale a crescut.

Este interesant că, în 1840, când s-a măritat regina Victoria, a fost doar o mică procesiune. Câteva mii de oameni s-au putut înşirui pe traseu, alţi câţiva au urcat în copaci, dar mai mult de atât nu se putea face.

În secolul al XX-lea, televiziunea a adus nunţilor regale audienţe de milioane de oameni. Iar din 1960, camerele au început să urmărească miresele până la altar şi să le prezinte rochiile în cele mai mici detalii.

Creatorii veşmintelor s-au văzut, astfel, în faţa unei noi provocări. Fiecare piesă din colecţia de la Londra este, într-un fel, un document al epocii sale. Şi, fără îndoială, aşa va fi şi rochia lui Kate Middleton, care va spune multe nu doar despre gusturile sale şi ale familiei regale, ci şi despre Marea Britanie a anului 2011.

 

×
Subiecte în articol: kate middleton william nunta regala
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close