Antena 3 CNN Show Nunta regala Nunta regală, urmărită de peste două miliarde de oameni din faţa televizorului

Nunta regală, urmărită de peste două miliarde de oameni din faţa televizorului

Nunta regală, urmărită de peste două miliarde de oameni din faţa televizorului
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Apr 2011   •   17:57

Record peste record, la nunta dintre prinţul William şi Kate Middleton. A fost cea mai mediatizată, cea mai urmărită şi cea mai scumpă nuntă din istorie. Peste 2 miliarde de oameni au privit la televizor, pe internet sau pe viu, ceremonia. Pentru câteva ore, Londra a fost centrul de atenţie al întregii lumi.

Dintr-un milion de oameni aflaţi pe străzile Londrei, au fost mai bine de 600.000 de turişti. O mare parte dintre admiratorii mirilor stăteau de câteva zile în corturi, în centrul oraşului, pentru a nu rata locurile din care să-i vadă cât mai bine pe William şi Kate.

Clădirile şi stâlpii din centrul oraşului au fost decoraţi cu steaguri uriaşe ale marii britanii şi cu steguleţe înşirate ca nişte ghirlande.  La slujba religioasă din catedrala Westminster au fost invitate 1.900 de persoane. În afara capetelor încoronate, la ceremonie au participat măcelarul, poştaşul şi patronul barului din Bucklebury, satul în care trăieşte familia lui Kate Middleton. Selecţia invitaţilor a fost însă plină de controverse. 

Mulţimea a umplut piaţeta din faţa Palatului Buckingham şi toată lumea a aşteptat momentul în care cei doi miri au ieşit în balcon şi s-au sărutat.

În timp ce invitaţii oficiali participă la două recepţii regale, pentru londonezii au fost pregătite peste 5.500 de petreceri stradale.

 


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close