Antena 3 CNN Show Nunta regala Nunta regală, versiunea din Bhutan. Regele se va căsători cu o fată din popor

Nunta regală, versiunea din Bhutan. Regele se va căsători cu o fată din popor

Nunta regală, versiunea din Bhutan. Regele se va căsători cu o fată din popor
24 Mai 2011   •   12:21

Sărbătoarea lor a fost umbrită de cea a Prinţului William şi Kate Middleton, însă monarhul Regatului Himalayan al Bhutanului şi iubita lui plănuiesc să se căsătorească în acest an în cadrul versiunii proprii a nunţii regale.

Jigme Khesar Namgyal Wangchuck, regele de 31 de ani din Bhutan, şcolit la Oxford, se va căsători cu o fată din popor, în vârstă de 20 de ani. Viitoarea regină a celor 700.000 de mii de locuitori ai naţiunii este Jetsun Pema, o studentă la un colegiu din Londra. "Ca rege, a venit acum timpul să mă căsătoresc", a spus Wangchuck într-o scrisoare adresată parlamentului din Bhutan.

Conform ziarului local Kuensel, regele le-a spus parlamentarilor: "Nu pot să spun cum o va percepe poporul, dar pentru mine ea este aleasa. Este tânără, blândă, are o inimă mare şi caracter. Aceste calităţi, împreună cu înţelepciunea ce va veni odată cu vârsta şi experienţa, o vor face o bună slujitoare a acestei naţiuni".

Wangchuck a devenit rege în iunie 2008, după abdicarea lui Jigme Singye Wangchuck. Ţara este acum o monarhie constituţională, iar nunţile regale sunt la fel de apreciate precum cele din Marea Britanie, astfel că evenimentul va fi unul de amploare în Bhutan.

×
Subiecte în articol: nunta regala
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close