Antena 3 CNN Show Nunta regala Prinţul William şi Kate Middleton, soţ şi soţie: S-au sărutat in balconul Palatului Buckingham

Prinţul William şi Kate Middleton, soţ şi soţie: S-au sărutat in balconul Palatului Buckingham

Prinţul William şi Kate Middleton, soţ şi soţie: S-au sărutat in balconul Palatului Buckingham
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
29 Apr 2011   •   08:16
Prinţul William şi Kate Middleton şi-au unit destinele vineri, în cadrul unei ceremonii fastuoase care a avut loc la catedrala Westminster din Londra. Peste 1.900 de invitaţi au luat parte la emoţionantul moment în care cei doi şi-au rostit jurămintele. Somptoasa căsătorie a lui Kate Middleton cu prinţul William a avut loc la 30 de ani de la nunta prinţului Charles şi a prinţesei Diana.

Update 15.40 - Prinţul William şi Kate Middleton s-au sărutat pentru prima oară în ipostaza de soţ şi soţie, pe balconul Palatului Buckingham. Emoţionantul moment a avut loc sub privirile unui număr impresionant de oameni.

Momentul sărutului va fi urmat de un dineu cu 650 de invitaţi, care va dura până la mijlocul după-amiezei. Seara, va avea loc o recepţie oficială cu 300 de invitaţi, dar şi un bal.

Momentul sărutului:


Update 14.25 -
Prinţul William şi Kate Middleton au ajuns la Palatul Buckingham. Alaiul a parcurs, în circa 15 minute, distanţa de 2,02 kilometri care separă catedrala Westminster de palatul Buckingham. Trăsurile au trecut prin faţa Parlamentului britanic şi a Big Ben-ului şi prin Whitehall, cartierul ministerelor din Marea Britanie .

Prinţul William şi Kate Middleton urmează să apară la balconul palatului Buckingham. Potrivit presei britanice, cei doi tineri căsătoriţi urmează să se sărute în faţa mulţimii.
 
Mirii părăsesc catedrala Westminster în aplauzele mulţimii


Update 14.00
- Prinţul William şi soţia sa, Catherine, au părăsit catedrala Westminster din Londra. Mulţimea adunată în faţa bisericii i-a aclamat pe tinerii căsătoriţi.

Cei doi se îndreaptă spre palatul Buckingham într-o caleaşcă descoperită folosită în 1981, de prinţul Charles şi Diana. Din alai fac parte alte patru atelaje care transportă familia regală până la palatul Buckingham.

Update 13.20 - Prinţul William şi Kate Middleton au devenit soţ şi soţie. Cei doi au fost declaraţi cãsãtoriţi, vineri, în cadrul unei ceremonii fastuoase care are loc la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a circa 1.900 de invitaţi.

James Middleton, fratele miresei, a susţinut un discurs emoţionant şi a citit un pasaj din Biblie.

Fratele lui Kate Middleton


Update 13.15
- A început ceremonia de oficiere a căsătoriei.

URMĂRIŢI NUNTA REGALĂ ÎN DIRECT LA ANTENA 3

Update 13.00
- Kate Middleton a ajuns la Catedrala Westminster. Ea este îmbrăcată într-o rochie de mireasă de culoarea fildeşului, cu trenă lungă, semnată de Sarah Burton, de la casa de modă Alexander McQueen.

În momentul în care a ajuns alături de viitorul soţ, Kate Middleton a fost complimentată de acesta. "Eşti frumoasă!"
 
Jurămintele:


Update 12.55 - Kate Middleton se îndreaptă către catedrala Westminster, alături de tatăl ei.

Kate Middleton, în rochia de mireasă



Update 12.45
- Prinţul Charles a ajuns la catedrala Westmister, fiind urmat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Update 12.40
- Regina a părăsit Palatul Buckingham şi se îndreaptă către catedrala Westminster. Către catedrală se îndreaptă şi Prinţul Charles, alături de soţia lui Charles.

Imagini cu sosirea Reginei Elisabeta


Update 12.18
- Prinţul William al Marii Britanii şi fratele lui, prinţul Harry, au ajuns, vineri, în jurul orei 12.18, la catedrala Westminster din Londra, unde va avea loc ceremonia matrimonială regală.

Prinţul William poartă uniforma roşie oficială care corespunde gradului de colonel în Irish Guards, un regiment din armata regală de infanterie.

Prinţul William, la catedrala Westminster


Update 12.15 -
Prinţul William şi fratele său Harry au pornit într-un Bentley către catedrala Westminster. Coloana oficială a Prinţului este ovaţionată de miile de oameni aflate în Londra special pentru acest eveniment.

Update 12.00 -
Primul-ministru britanic David Cameron şi soţia sa au ajuns la catedrala Westminster. Sotia premierului a stârnit reacţii răutăcioase din cauza vestimentaţiei nepotrivite pentru un asemenea eveniment.

Sosirea premierului David Cameronla catedrală


Update 11.50 -
La catedrală a sosit şi Sir Elton John. Cum era de aşteptat, acesta a fost primit cu urale de mulţimea adunată în faţa catedralei.

Update 11.10
– Soţii Beckham au sosit la Westmister Abbey. Mii de persoane l-au aclamat pe celebrul fotbalist.

Update 10.40
- Invitaţii au început să intre şi să-şi ocupe locurile în Catedrala Westminster.
Ambasadorii şi membrii corpului diplomatic au fost primii care au intrat în catedrală.

David Beckham şi Victoria, la Catedrala Westmiser


Interiorul catedralei Westmister a fost decorat cu pomi. Aceştia se află de o parte şi de alta a drumului către altar, relatează The Telegraph.

Interiorul catedralei, decorat într-un stil inedit



Update 10.20 - Prinţul William a primit titlul nobiliar de duce de Cambridge. După nuntă, Kate Middleton va deveni şi ea ducesă de Cambridge. Acesta este cel mai înalt titlu din nobilimea britanicã.

Prinţul William devine, totodatã, conte de Strathearn şi baron de Carrickfergus. Kate va deveni, la rândul ei, contesã de Strathearn şi baroneasă de Carrickfergus, după cãsãtoria regală.

Sosirea invitaţilor la Westminster Abbey


Mai sunt doar
câteva ore până la cea mai aşteptată nuntă a acestui început de mileniu. Două miliarde de oameni vor urmări, la televizor sau pe internet, ceremonia în care prinţul William şi Kate Middleton vor deveni o familie. Cei mai norocoşi îi putea vedea pe viu, la Londra.

Joi, înaintea ultimei sale nopţi de celibatar, prinţul a încercat să mai scape de emoţii printr-o neaşteptată "baie de mulţime". Protocolul oficial a rămas în grija bunicii sale, regina Elisabeta a Doua, care a oferit o recepţie în onoarea capetelor încoronate şi celorlalţi invitaţi de vază din toată lumea.
 
Imagini de la eveniment:


VEZI PROGRAMUL OFICIAL AL NUNŢII REGALE


Prinţul William le-a făcut o surpriză extrem de plăcută sutelor de oameni adunaţi în faţa reşedinţei sale. Însoţit de Harry, fratele şi viitorul său cavaler de onoare, prinţul a coborât în mijlocul admiratorilor. La rândul său, Kate Middleton şi-a salutat şi ea fanii, când a revenit la hotelul său de lux după o ultimă repetiţie a ceremoniei de vineri.

Ascultă melodia-cadou de la George Michael pentru cuplul regal


Regina Elisabeta a II-a şi soţul său, ducele de Edinburgh, au primit şi ei ovaţiile publicului, la recepţia pe care au oferit-o suveranilor şi şefilor de stat veniţi, din toată lumea, pentru nuntă.



Kate nu va promite că se va supune soţului

Jurămintele pe care le vor rosti cei doi sunt deja scrise. Din textul mireasei lipseşte angajamentul de a-i da ascultare soţului în toate privinţele. Kate păşeşte astfel, pe urmele regretatei Lady Diana care a eliminat, şi ea, acest pasaj la nunta cu prinţul Charles.

La ceremonie William va purta uniforma regimentului Gărzii Irlandeze, în care deţine gradul onorific de colonel. Kate a declarat că prinţul "arată foarte sexy în uniformă".

Rochia de mireasă, un mister

În schimb, despre rochia de mireasă nu s-a aflat absolut nimic, nici măcar numele celui care a creat-o. De altfel, potrivit ziarului Daily Mail, Kate Middleton şi-ar fi conceput ea însăşi rochia.

Doar vremea nu împărtăşeşte bucuria generală: meteorologii anunţă nori şi averse. Dar nici măcar ploaia nu va putea strica petrecerea pentru care se pregăteşte întreaga Londră.

Urmăriţi vineri la Antena 3 programul special dedicat evenimentului
 

 

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close