Antena 3 CNN Show Showbiz Florina Cercel a murit! Artista s-a stins din viață la 76 de ani

Florina Cercel a murit! Artista s-a stins din viață la 76 de ani

Florina Cercel a murit! Artista s-a stins din viață la 76 de ani
30 Iul 2019   •   10:25

Florina Cercel a muritArtista s-a stins din viață la 76 de ani. Marea artistă a murit în dimineața zilei de 30 iulie din cauza unui cancer la plămâni.

Florina Cercel va fi înmormântată joi, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare.

Marea actriță a fost, în tinereţe, una dintre cele mai frumoase românce. A iubit cu patimă, însă ghinoanele s-au ţinut lanţ, pe plan sentimental. Doamna scenei româneşti a povesti a reamintit într-un interviu recent drama prin care a trecut în tinerețe, episod care a impresionat România. Artista și-a pierdut primul soț pe vremea când avea doar 29 de ani. Acesta era doctor și s-a stins din viață în urma urma unui cancer bronho-pulmonar.

Citiți și: Florina Cercel a murit. Drama neștiută a actriței

Florina Cercel a povestit, cu lux de amănunte, despre înfrângerile în amor, în cartea ”Poveşti de dragoste ale vedetelor”.

A terminat Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică din București, promatia 1964. A fost repartizată la Teatrul Dramatic de Stat din Galați unde a stat doar un an.

În 1965, se muta la Teatrul Național din Timișoara, unde va interpreta multe roluri importante, câștigand admirația publicului și va lucra până în 1973. Din acest an câstigă prin concurs un loc la Tetrul Național din București.

Citiți și: Florina Cercel a murit. Coincidență macabră: Actrița a fost răpusă de aceeași boală care i-a răpit marea iubire

În 1970, debutează în film cu rolul din “Frații”, apoi în alte 25 de filme. A interpretat roluri memorabile și pentru televiziune.

Florina Cercel a fost invitata colegei noastre Mirela Voicu, la începutul acestui ani, unde a povestit viața ei impresionantă.

”Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriță FLORINA CERCEL.
După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, „Țuca” ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică. 
Vom reveni cu amănunte despre ceremonia funerară.
Dumnezeu să o aibă în paza Sa! 
Rămas bun, Florina Cercel!” a fost mesajul transmis de Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti

 

×
Subiecte în articol: cancer a murit
Parteneri
Horoscop 6 iunie 2023. Berbecii au idei geniale, Racii se adaptează
x close