Antena 3 CNN Show Showbiz Ion Dolănescu şi Maria Ciobanu, relaţia tumultoasă a celui mai popular cuplu al folclorului românesc

Ion Dolănescu şi Maria Ciobanu, relaţia tumultoasă a celui mai popular cuplu al folclorului românesc

Ion Dolănescu şi Maria Ciobanu, relaţia tumultoasă a celui mai popular cuplu al folclorului românesc
Sursa foto: Ion Dolanescu, Maria Ciobanu
20 Mar 2009   •   20:22

Ajunge să spui Ion Dolănescu şi te gândeşti şi la Maria Ciobanu. Între ei n-au existat jumătăţi de măsură nici în iubire nici în ură. Au fost cel mai cunoscut şi iubit cuplu al muzicii româneşti, apoi s-au despărţit, şi aşa au rămas, deşi copilul a reuşit să îi mai aducă o dată pe scenă împreună.




În anii '60 Maria Ciobanu şi Ion Dolănescu erau topiţi unul după celălalt. Ion Dolanescu era militar in tremen când a intalnit-o pe Maria Ciobanu. În scurt timp, cei doi au devenit cel mai popular cuplu al folclorului românesc. Umpleau sălile la fiecare apariţie pe scenă. Căsătoria lor a venit firesc, aproape inevitabil. ?A fost o nuntă ca-n poveşti, cu peste 10.000 de invitaţi?, povesteşte Maria Ciobanu.

Nu toate poveştile au însă un final fericit. Relaţia lor nu a fost salvată nici măcar de naşterea băiatului, Ionuţ. Cei doi au divorţat la doar patru ani de la căsătorie. Maria Ciobanu spune acum că ?pentru Dolănescu a fost importantă cariera, dragostea mai puţin?.

El şi-a crescut băiatul şi l-a ţinut departe de Maria timp de 20 de ani. Relaţia care părea perfectă din afară s-a stricat din ce în ce mai mult şi a ajuns aproape de duşmănie. Tot fiul a fost cel care i-a împăcat, fie şi doar de ochii lumii. El i-a adus pe amândoi pe aceeaşi scenă, după 30 de ani, şi o ţară întreagă şi-a ţinut respiraţia.

Cea mai mare dorinţă a regretatului Ion Dolănescu a fost ca fiul său, Ionuţ, să îi dăruiască un nepot, şi această dorinţă i s-a împlinit. Dispariţia lui a lăsat mii de inimi îndurerate. Printre acestea şi pe aceea a Mariei Ciobanu. ?E tatăl copilului meu?, spunea ea după aflarea tragicei veşti, ?Nu se bucură nimeni când cineva se duce pe lumea cealaltă, indiferent cât i-ar fi de duşman.?



Observator

×
Subiecte în articol: ion dolanescu Maria Ciobanu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close