Antena 3 CNN Show Showbiz Secretele artei din farfurie, dezvăluite de un Chef cu o stea Michelin: bucătarul Marco Palumbo

Secretele artei din farfurie, dezvăluite de un Chef cu o stea Michelin: bucătarul Marco Palumbo

Secretele artei din farfurie, dezvăluite de un Chef cu o stea Michelin: bucătarul Marco Palumbo
Sursa foto: Foto: incomemagazine.ro
de M.Z.    |    22 Dec 2012   •   17:29
La fel ca pictorii, bucătarii experimentaţi au grijă ca preparatele din farfurie să arate impecabil. Bucătarul italian Marco Palumbo, un chef de renume internaţional, ne dezvăluie tainele bucătăriei profesioniste.

Născut în Italia, Marco Palumbo este Executive Chef cu o stea Michelin în Porto Cervo. Acolo şi-a deschis restaurantul „Love". Asta pentru că iubirea este ingredientul secret al preparatelor lui. Dragostea pentru bucătărie i-a fost insuflată de mama sa încă de când era copil. Erau o familie numeroasă, iar în sarcina lui era să gătească.

Bucătarii fac din fiecare preparat o operă de artă şi caută permanent perfecţiunea gustului. La fel ca pictorii pe o pânză, bucătarii experimentaţi umplu farfuria cu gusturi şi arome, pentru a-şi surprinde şi încânta clienţii.

Palumbo s-a iniţiat în tainele bucătăriei profesioniste la vârsta de 15 ani. La început, spăla farfurii într-un restaurant, însă, în tot acest timp, plăcerea cu care vorbea despre preparate a atras atenţia proprietarului, care, în numai şase luni, l-a mutat la bucătăria propriu-zisă. Între timp a ajuns chef cu o stea Michelin, pe care a primit-o anul trecut. Povesteşte că ascensiunea lui a început în urma unei emisiuni, în care l-a înfruntat pe cheful Marco Parizzi, deţinător a două stele Michelin.

Marco Palumbo a lucrat alături de bucătarul-şef al Palatului Buckingam, un italian care a locuit mulţi ani în Franţa, şi care a gătit şi
pentru Papa Benedict. El i-a insuflat afinitatea pentru bucătăria franţuzească.

Acum învaţă tot ceea ce se poate despre bucătăria autohtonă. Este încântat de colaborarea cu bucătarii români, pentru că au o dorinţă arzătoare de a învăţa orice informaţie, o deschidere pe care nu a mai întâlnit-o în alt colţ de lume. Poate de aceea, dacă ar avea de ales, şi-ar deschide un restaurant chiar aici, în România, în Bucureşti, un oraş despre care spune că care are o alchimie încă neînţeleasă.

Şi, cum Crăciunul bate la uşă, Juratul "Top Chef", Tudor Constantinescu, vă spune cum să mâncaţi gustos şi sănătos.

 

×
Subiecte în articol: Income Magazine
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close