Antena 3 CNN Show Tabloid Familia regală britanică dă în judecată revista care a publicat o serie de fotografii în care prinţesa Catherine apare fără sutien

Familia regală britanică dă în judecată revista care a publicat o serie de fotografii în care prinţesa Catherine apare fără sutien

Familia regală britanică dă în judecată revista care a publicat o serie de fotografii în care prinţesa Catherine apare fără sutien
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Sep 2012   •   13:19

Familia regală britanică a dat în judecată, vineri, publicaţia Closer pe care o acuză de încălcarea "grotescă" a vieţii private, după ce revista franceză a publicat o serie de fotografii în care prinţesa Catherine, soţia prinţului William, apare fără sutien, relatează Reuters.
   
Revista Closer, specializată în postarea de informaţii despre celebrităţi, a publicat în ediţia ei de vineri 15 fotografii, în care ducesa de Cambridge, aflată cu soţul ei într-o vacanţă privată în sudul Franţei, apare fără sutien, în timp ce se relaxa făcând plajă pe terasa unei proprietăţi private.
   
"Palatul St. James confirmă faptul că procedurile legale cauzate de încălcarea dreptului la viaţă privată au fost demarate, astăzi (vineri, n.r.), în Franţa, de către ducele şi ducesa de Cambridge împotriva editorilor revistei franceze Closer", a anunţat într-un comunicat serviciul de presă al cuplului princiar britanic.
   
Tribunalul din Nanterre, un oraş aflat în apropiere de Paris, a precizat faptul că avocatul cuplului princiar britanic a demarat în instanţă o acţiune în regim de urgenţă, iar reprezentanţii revistei Closer vor fi audiaţi în cursul zilei de luni.
   
Sub titlul "Oh my God!", fotografiile în cauză îi prezintă pe Will şi Kate, a căror conduită, caracterizată prin naturaleţe şi discreţie după căsătoria lor din aprilie 2011, le-a adus milioane de fani în lumea întreagă, relaxându-se şi făcând plajă pe terasa unei proprietăţi private datând din secolul al XIX-lea, departe de ochii paparazzilor.
   
Publicarea acestor fotografii reprezintă o veritabilă lovitură pentru Palatul Buckingham, care încearcă să îşi revină după scandalul provocat de recentele fotografii nud cu prinţul Harry, care au afectat prestigiul familiei regale britanice. Casa regală din Marea Britanie se bucura din nou de simpatia publicului, după nunta dintre William şi Catherine, jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a şi prezenţa acesteia la Jocurile Olimpice de la Londra.
   
În timp ce conducerea revistei Closer şi-a apărat decizia de a publica acele fotografii, un purtător de cuvânt al Casei Regale britanice a spus că ele au întristat profund cuplul princiar, aflat în această perioadă într-un turneu oficial în Asia.
   
"Alteţele lor regale au fost profund întristate să afle că o publicaţie franceză şi un fotograf le-au invadat viaţa privată într-o manieră atât de grotescă şi de nejustificată", a declarat un purtător de cuvânt de la Palatul St. James.
   
"Alteţele lor regale se aşteptau să aibă parte de intimitate în acea reşedinţă privată. Este de neconceput faptul că cineva poate să realizeze astfel de fotografii şi apoi să le mai şi publice", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.
   
Purtătoarea de cuvânt a premierului britanic David Cameron a declarat la rândul ei că familia regală are dreptul la intimitate.
   
Laurence Pieau, editorul-şef al revistei Closer, a descris acele fotografii ca fiind "o serie frumoasă" de instantanee, care prezintă un cuplu de îndrăgostiţi, spunând că acele poze nu sunt deloc degradante. Laurence Pieau a spus că deţine şi alte fotografii intime, ce fac parte din aceeaşi serie, dar pe care revista franceză a decis să nu le publice.
   
"Reacţia faţă de aceste fotografii a fost exagerată. Ceea ce se vede acolo este un cuplu format din doi tineri, care s-au căsătorit de curând, care sunt foarte îndrăgostiţi, iar acest lucru este splendid", a spus Pieau pentru postul francez de televiziune BFM.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close