Antena 3 CNN Show Vara nu este doar anotimpul grătarelor şi concediilor. Nutriţionştii recomandă fructe pe săturate

Vara nu este doar anotimpul grătarelor şi concediilor. Nutriţionştii recomandă fructe pe săturate

Vara nu este doar anotimpul grătarelor şi concediilor. Nutriţionştii recomandă fructe pe săturate
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Iul 2012   •   19:42

Vara nu e doar anotimpul concediilor la mare şi al ieşirilor la grătar. Dar dacă ţineţi la sănătatea dumneavoastră, vara trebuie să fie şi sezonul în care mâncaţi fructe pe săturate. Iar nutriţioniştii americani explică şi care sunt alegerile ideale când mergeţi la piaţă sau la supermarket.

Cât mai proaspete şi neprocesate, fructele de sezon sunt sau ar trebui să fie vedetele meniului zilnic, pe timp de vară. Copleşiţi de oferte venite din toate colţurile lumii, de la nectarine la fructe exotice, e bine să ţineţi cont de câteva ponturi ideale în sezonul fierbinte.

Daca pepenele este varianta ideala, pe principiul "ieftin oi sanatos", bine ar fi sa nu ignoraţi de tot fructele care vi se par ceva mai usturatoare la buzunar. de exemplu, zmeura, afinele sau murele. Au viaţa scurta la taraba, dar merita sa profitaţi din plin de ele.

Fructele de padure sunt printre cele mai bune fructe pe care le puteţi consuma. Au o culoare intensă, bogată, şi cu cât e culoare amai închisă, cu atât mai bogate în antioxidanţi sunt frunctele. Deci, cu atât mai bine pentru dumneavoastră.

Nutriţioniştii ne mai recomandă să consumăm fructe în culori cât mai diverse. Cu o farfurie colorată în roşu, violet, galben şi verde, avem garanţia unei vitaminizari ca la carte.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close