Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto A mai rămas O SINGURĂ FEMEIE-PILOT în Formula 1. Ce ACCIDENT ORIBIL i-a încheiat prematur cariera ibericei de Villota

A mai rămas O SINGURĂ FEMEIE-PILOT în Formula 1. Ce ACCIDENT ORIBIL i-a încheiat prematur cariera ibericei de Villota

A mai rămas O SINGURĂ FEMEIE-PILOT în Formula 1. Ce ACCIDENT ORIBIL i-a încheiat prematur cariera ibericei de Villota
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
05 Iul 2012   •   14:16

Una dintre singurele două femei pilot din Formula 1, iberica Maria de Villota, îşi va încheia cariera prematur în urma unui accident oribil, petrecut vineri în Marea Britanie.

Potrivit CNN, fiica fostului pilot de curse F1 Emilio de Villota se afla la volanul monopostului MR01 pentru prima dată când s-a izbit de un camion care staţiona. Oficialii echipei Marussia investighează cauzele accidentului.

Femeia în vârstă de 32 ani a suferit traumatisme grave la faţă şi cap în urma coliziunii.

Marussia a anunţat că o echipă de chirurgi de la Addenbrooke's Hospital din Cambridge a desfăşurat o lungă procedură de îndepărtare a efectelor serioaselor răni suferite de Maria de Villota la cap şi la faţă, în urma accidentului. Sportiva spaniolă a fost suspusă unor intervenţii chirurgicale începând de marţi după-amiază până miercuri dimineaţă.

Accidentul a avut loc pe un circuit realizat pe aerodromul Duxford, situat la circa 80 de kilometri nord de Londra.

Potrivit martorilor citaţi de Daily Mail, De Villota terminase primul ei tur pe circuitul improvizat şi oprise în faţa mecanicilor echipei sale. În timp ce aceştia se îndreptau către maşină, monopostul a accelerat brusc şi a intrat în partea dreapta-spate a unui tir care staţiona. Botul monopostului Marussia a fost distrus în urma impactului şi se pare că De Villota s-a lovit cu capul de camion. Martorii mai susţin că sportiva nu a avut reacţie timp de 15 minute, dar a început să-şi mişte apoi mâinile.

Pe 18 august 2011, echipa Lotus Renault GP a confirmat informaţiile potrivit cărora Maria de Villota şi-a făcut debutul în Formula 1 după ce a susţinut un test cu monopostul Renault R29 pe circuitul Paul Ricard.

Pe 7 martie 2012, s-a anunţat că de Villota s-a alăturat echipei Marussia ca pilot de teste.

După accidentul grav suferit de Maria de Villota, singura femeie-pilot rămasă în Formula 1 este scoţianca Susie Wolff, în vârstă de numai 29 de ani. Ea se află din 2012 sub contract cu echipa Williams Formula One.

×
Subiecte în articol: ochi Formula 1
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close