Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto A murit Peter Gethin, pilotul care a câştigat cea mai strânsă cursă din istoria Formulei 1

A murit Peter Gethin, pilotul care a câştigat cea mai strânsă cursă din istoria Formulei 1

A murit Peter Gethin, pilotul care a câştigat cea mai strânsă cursă din istoria Formulei 1
de M.T.    |    06 Dec 2011   •   20:38

Fostul pilot englez de Formula 1 Peter Gethin a murit, luni, la vârsta de 71 de ani, a anunţat Clubul piloţilor britanici de curse (BRDC), citat de Mediafax.

Gethin rămâne în istorie ca pilotul care a câştigat cel mai strâns Grand Prix din istoria Formulei 1, după ce l-a învins pe suedezul Ronny Peterson pentru numai o sutime de secundă în Marele Premiu al Italiei de la Monza, în 1971.

A fost singura victorie din cariera lui Gethin în Formula 1, care a concurat în 30 de curse între 1971 şi 1974 pentru echipele McLaren, BRM şi Hill.

Peter Gethin s-a născut în Ewell, Surrey (Anglia), pe 21 februarie 1940, şi şi-a făcut un nume în motorsport la mijlocul anilor '60, în campionatul britanic de Formula 3, consacrarea venind odată cu titlurile Marii Britanii la Formula 5000, în 1969 şi 1970.

Debutul în Formula 1 şi l-a făcut înlocuindu-l pe Bruce McLaren, decedat într-un accident petrecut în timpul unor teste desfăşurate pe circuitul de la Goodwood (Anglia).

După ce şi-a încheiat cariera în Formula 1, în 1974, Gethin a participat la diferite competiţii din Australia şi Statele Unite, iar în 1984 a fost numit team-manager al echipei de Toleman, la care, în acelaşi an, brazilianul Ayrton Senna avea să-şi facă debutul în Marele Circ.

În a doua parte a anilor '80, şi-a format propria echipă, cu care a participat în Formula 3000.

 

×
Subiecte în articol: deces Formula 1
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close