Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Adrian Sutil, condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare

Adrian Sutil, condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare

Adrian Sutil, condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare
31 Ian 2012   •   19:26

Un tribunal din Munchen l-a condamnat pe pilotul german de Formula 1 Adrian Sutil la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru vătămarea corporală a unui oficial al echipei Lotus-Renault. Sutil va trebui să plătească şi o amendă de 200.000 de euro.

Sutil, care a concurat sezonul trecut pentru Force India, a fost găsit vinovat pentru rănirea omului de afacei Eric Lux cu o cupă spartă de şampanie, la 17 aprilie 2011, într-un club din Shanghai. La proces, Sutil i-a cerut scuze victimei sale şi a susţinut că gestul a fost involuntar.

Potrivit presei internaţionale, Sutil ar fi participat, în 17 aprilie 2011, la o petrecere dată de britanicul Lewis Hamilton, proaspăt câştigător al cursei chineze, şi ar fi aruncat un pahar spart de şampanie, care l-ar fi rănit pe Lux în zona gâtului. Acesta ar fi avut nevoie de circa 24 de puncte de sutură. De altfel, Lux a apărut cu gâtul bandajat la Marele Premiu al Turciei.

Parchetul i-a propus lui Sutil să pledeze vinovat în schimbul unui pedepse cu suspendare, de un an de închisoare. Pilotul a refuzat, preferând să încerce să-şi pună în valoare argumentele în cadrul procesului.

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close