Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Alonso a câștigat Marele Premiu al Germaniei. Vettel a fost penalizat pentru depășirea lui Button

Alonso a câștigat Marele Premiu al Germaniei. Vettel a fost penalizat pentru depășirea lui Button

Alonso a câștigat Marele Premiu al Germaniei. Vettel a fost penalizat pentru depășirea lui Button
22 Iul 2012   •   20:34

Fernando Alonso a condus Marele Premiu al Germaniei de la start până la finiș, câștigând pe circuitul de la Hockenheim și extinzându-și avansul în fruntea clasamentului general la 34 de puncte. ”A fost dificil. Poate nu am fost cei mai rapizi în condiții de uscat, dar am reușit să menținem avansul”, a spus Alonso.

Campionul mondial Sebastian Vettel a venit al doilea pentru Red Bull, depășindu-l pe Jenson Button de la McLaren în penultimul tur într-o manieră controversată, investigată ulterior de stewarzi.

Vettel, care nu a câștigat niciodată Marele Premiu din țara sa natală, a ieșit de pe traseu când l-a depășit pe britanic. Mutarea a fost considerată ilegală, iar stewarzii l-au penalizat pe german cu 20 de secunde, ceea ce l-a trimis pe locul cinci în clasamentul cursei.

Victoria lui Alonso a fost a 219-a pentru Ferrari și a treia în acest sezon pentru spaniol. Pilotul de la Ferrari are acum 154 de puncte, față de 120 ale australianului Mark Webber de la Red Bull, care a terminat al optulea.

×
Subiecte în articol: Fernando Alonso Sebastian Vettel
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close