Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Alonso: Formula 1 a murit

Alonso: Formula 1 a murit


Alonso: Formula 1 a murit
Sursa foto: fernando alonso
20 Iun 2009   •   19:07

Fostul campion mondial Fernando Alonso consideră că Formula 1 a murit pe fondul intenţiei Asociaţiei echipelor din F1 (FOTA), care doresc o serie nouă.
FOTA a anunţat vineri că opt echipe- Ferrari, McLaren, Renault, BMW Sauber, Toyota, Brawn GP, Red Bull Racing şi Toro Rosso - ar putea să nu mai alerge în sezonul următor, optând în schimb pentru un campionat independent, în afara jurisdicţiei lui Max Mosley.
Potrivit lui Alonso, aceasta marchează sfârşitul F1.

?Da, mai mult sau mai puţin?, declara acesta când a fost întrebat dacă F1 a murit. ?Continuă, dar evident că cu acelaşi motor pentru toată lumea,echipe mici, nimeni nu ştie acele echipe, nimeni nu ştie piloţii. Este precum A1GP, GP2, o categorie foarte frumoasă, dar nimănui îi pasă. Este o veste tristă, cu siguranţă, deoarece toţi am sperat la o soluţie de ultim moment, dar nu s-a întâmplat. Va veni o nouă categorie şi Formula 1 ar putea dispărea. Avem nevoie de cea mai buună categorie, care acum este cea FOTA, cu cele mai bune echipe din lume şi cei mai buni piloţi.."
Cu toate acestea pilotul Renalut crede că viitorul ar putea arăta mai bine.
?Toată lumea pierde. Echipele pierd, FIA totuşi nu pierde nimic pentru că nu bagă bani. Piloţii pierd, dar cred că cel mai rău este pentru Formula 1. Noua categorie pare foarte atractivă, atât pentru bani, poate cu preţuri la bilete mai bune. Va deveni o nouă Formula 1. Cred chiar că lucrurile pot fi făcute mai bine decât acum, şi noua competiţie poate îmbunătăţi multe lucruri?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fernando Alonso Formula 1
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close