Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Americanii plănuiesc înscrierea unei echipe în Formula 1, numită USF1

Americanii plănuiesc înscrierea unei echipe în Formula 1, numită USF1

Americanii plănuiesc înscrierea unei echipe în Formula 1, numită USF1
Sursa foto: Formula 1
08 Feb 2009   •   20:53

Faptul că sporturile cele mai populare de pe mapamond nu au succes în Statele Unite este aproape o regulă. Pe lângă fotbal, americanii nu "gustă" nici Formula 1. Cu toate acestea, un grup de investitori americani intenţionează ca, în plină criză financiară, să înfiinţeze o echipă de Formula 1, lucru care s-ar întâmpla, probabil, în 2010.
Americanii merg, încă o dată, împotriva trendului. Atunci când echipele din "Marele Circ" se confruntă cu mari dificultăţi financiare şi îşi pun problema retragerii din competiţie, un grup de investitori de pe continentul Nord-American a decis să înfiinţeze o echipă. Proiectul a fost propus, arată gsp.ro, de către Ken Anderson, un designer de succes şi inginer în industria auto din America de Nord. El este susţinut de un cunoscut al Formulei 1, fostul manager al echipei Williams BMW, Peter Windsor. Aceştia au stabilit şi locul în care îşi va avea baza viitorul team, în statul Carolina de Nord.
Şefii sportului susţin cu entuziasm proiectul având în vedere că Formula 1 a fost lovită de retragerea echipei Honda şi exista temerea că, în curând, vor apărea şi alte retrageri. Team-ul americand s-ar înscrie în competiţie în locul uneia europene, aşa cum era plănuit. Max Mosley, şeful Federaţiei Internaţionale de Automobilism, şi Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, au fost imediat de acord cu propunerea venită de dincolo de Oceanul Atlantic.
Iniţiatorii proiectului speră ce să vor putea lansa cu relativă uşurinţă, benficiind de tehnologia dezvoltată în Statele Unite pentru competiţiile NASCAR şi Indy. Acest lucru ar însemna şi consturi reduse pentru patroni, potrivit sursei citate:
"Nu vrem să convertim 25 de milioane de fani ai NASCARULUI, vrem doar să le facem cunoscut totul despre Formula 1, o competiţie la fel de atrăgătoare ca NASCAR-ul?, a declarat Ken Anderson.
Foto: www.formula1.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 FIA
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close