Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Australianul Casey Stoner este noul campion mondial la MotoGP

Australianul Casey Stoner este noul campion mondial la MotoGP

Australianul Casey Stoner este noul campion mondial la MotoGP
de M.T.    |    16 Oct 2011   •   12:17

Casey Stoner a devenit noul campion mondial la MotoGP, după ce a câştigat Marele Premiu al Australiei chiar în ziua în care a împlinit 26 de ani.

 
Australianul se află la al doilea succes din carieră, precedenta performanţă fiind obţinută în 2007, când concura pentru Ducatti.
 
Stoner avea nevoie doar de o clasare în primii şase pentru a-şi asigura titlul, după ce campionul mondial din 2010, spaniolul Jorge Lorenzo, s-a accidentat la încălzirea de duminică dimineaţă şi nu a putut lua startul.
 
Să cuceresc titlul acasă şi de ziua mea este perfect”, a spus rutierul de la Repsol Honda, care a fost urmat în clasamentul cursei de italienii Marco Simoncelli şi Andrea Dovizioso.
 
În clasamentul general, Stoner are 325 de puncte şi este urmat de Jorge Lorenzo (Yamaha, 260 de puncte) şi de Andrea Dovizioso (Honda, 212 puncte).
 
Alex De Angelis (San Marino) s-a impus la Moto2 în Australia, germanul Stefan Bradl şi spaniolul Marc Marquez completând podiumul, în timp ce la 125cc a câştigat germanul Sandro Cortese, spaniolul Luis Salom şi francezul Johann Zarco sosind pe următoarele poziţii.
 

×
Subiecte în articol: MotoGP
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close