Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Banca Bayern LB cere 400 de milioane de dolari de la Bernie Ecclestone, daune

Banca Bayern LB cere 400 de milioane de dolari de la Bernie Ecclestone, daune

Banca Bayern LB cere 400 de milioane de dolari de la Bernie Ecclestone, daune
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    25 Oct 2012   •   16:55

Banca Bayern LB îi cere lui Bernie Ecclestone, administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, 400 de milioane de dolari, daune, în urma scandalului de corupţie în care a fost implicat un fost angajat al băncii, Gerhard Gribkowsky, relatează Mediafax.

Fostul bancher Gerhard Gribkowsky a fost condamnat, în luna iunie, la opt ani şi jumătate de închisoare pentru faptul că a primit 44 de milioane de dolari mită de la Ecclestone.

După un an şi jumătate de detenţie preventivă şi opt luni de proces, Gribkowsky a recunoscut, în faţa instanţei, că a primit bani pentru a convinge banca la care era angajat să accepte vânzarea cotei de 48 la sută din drepturile comerciale ale Formulei 1, aflată în portofoliul BayernLB, către fondul de investiţii britanic CVC Partners.

BayernLB intrase în posesia acţiunilor după falimentul din 2002 al grupului media patronat de Leo Kirch, care deţinea drepturile comerciale ale Marelui Circ. Banca a încercat să vândă acţiunile la cel mai bun preţ pentru a recupera cât mai mult din suma cu care a creditat grupul Kirch. Valoarea tranzacţiei finalizate în noiembrie 2005 cu CVC a fost de 839 de milioane de dolari.
   
Acum, BayernLB a calculat că pierderea suferită în urma tranzacţiei care a avut loc în 2005 se ridică la suma de 400 de milioane de dolari, din cazua faptului că angajatul său a subevaluat acţiunile. Avocaţii băncii i-au transmis deja o scrisoare lui Ecclestone, în care detaliază "extraordinara pierdere" suferită.

×
Subiecte în articol: Formula 1 Bernie Ecclestone daune actiuni
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close