Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Barrichello a devenit oficial pilotul lui Williams pentru 2010, alături de Nico Hulkenberg

Barrichello a devenit oficial pilotul lui Williams pentru 2010, alături de Nico Hulkenberg

Barrichello a devenit oficial pilotul lui Williams pentru 2010, alături de Nico Hulkenberg
02 Noi 2009   •   18:25


Brazilianul Rubens Barrichello şi debutantul german Nico Hulkenberg au fost anunţati drept piloţii formaţiei Williams pentru sezonul 2010 al Formulei 1. Cei doi îi vor înlocui pe Nico Rosberg, care va pleca la Brawn GP în locul lui Barrichello, şi pe Kazui Nakajima, care nu a obţinut niciun punct în cele 17 curse din acest sezon.

Hulkenberg, în vârstă de 22 de ani, a fost pilotul de rezervă şi de teste în acest sezon. Barrichello a terminat pe locul trei în clasamentul piloţilor din acest an şi a contribuit la titlul constructorilor pentru Brawn GP, alături de campionul mondial Jenson Button. "Nu este doar cel mai experimentat pilot din Formula 1, dar şi un pilot pasional şi talentat, care s-a luptat din greu pentru campionatul mondial din acest an", a spus Frank Williams.

Barrichello a intrat în Formula 1 în 1993 - cu un an înainte ca prietenul şi compatriotul său, Ayrton Senna, să moară la bordul unui monopost Williams, la Imola - şi va fi primul câştigător de cursă care va concura pentru echipă de la Juan Pablo Montoya şi Ralf Schumacher, în 2004. Williams, care nu a mai câştigat nimic din 2004, va fi a şasea echipă din carieră pentru Barrichello, care a mai trecut pe la Jordan, Stewart, Ferrari, Honda şi Brawn.

În vârstă de 37 de ani, Barrichello este cel mai experimentat pilot din Formula 1, cu un record de 285 de curse în dreptul numelui său şi 11 victorii. El va avea şansa ca în sezonul viitor să fie primul pilot care ia startul în 300 de Mari Premii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close