Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Bernie Ecclestone: "Am divorţat de soţie pentru Formula 1, n-o să permit să se desfiinţeze"

Bernie Ecclestone: "Am divorţat de soţie pentru Formula 1, n-o să permit să se desfiinţeze"

Bernie Ecclestone: "Am divorţat de soţie pentru Formula 1, n-o să permit să se desfiinţeze"
Sursa foto: bernie ecclestone
22 Iun 2009   •   20:05

Proprietarul campionatului mondial Formula 1, Bernie Ecclestone, nu a renunţat încă la speranţă, şi spune că nu va accepta prea uşor desfiinţarea competiţiei din cauza conflictului între FIA şi FOTA. Britanicul crede că nu este greu să se ajungă la un acord, şi spune că, dacă cele opt echipe de desprind de FIA, procesele nenumărate le-ar împiedica să concureze în noul campionat pe care doresc să o organizeze.
"Căsnicia mea s-a rupt din cauza Formulei 1. Sunt al naibii de sigur că nu voi lăsa lucrurile să degenereze. Dacă începem săptămâne viitoare să luăm măsuri, ceea ce intenţionăm să facem, să trecem de la concepte la acţiuni concrete şi vom începe să ne luăm angajamente din care să putem ieşi foarte greu. Dacă începe dezintegrarea Formulei 1, toată lumea ar da în judecată pe toată lumea şi nu s-ar mai face nici un alt campionat", a conchis Bernie Ecclestone, potrivit BBC.
Asociaţia echipelor din Formula 1, FOTA, care reprezintă interesele a opt din cele zece team-uri, a anunţat de curând că acestea se vor retrage din competiţie sezonul viitor şi vor pune bazele unui campionat propriu, lăsând ca Formula 1 să fie alcătuită doar in Williams, Force India şi trei echipei debutante. Motivul nemulţumirilor echipelor este acela că şeful FIA, Max Mosley, a impus un prag maxim al bugetelor echipelor, de 40 de milioane de lire sterline. Oficialii team-urilor consideră că măsura lui Mosley va ucide spectacolul din F1.
Decizia echipelor l-a lăsat rece pe Mosley, care a ieşit la atac şi a lansat acuze personale la adresa proprietarilor echipelor care ies din Formula 1. Şeful Renault, Flavio Briatore, nu înţelege de ce Mosley a decis să atace persoanele implicate şi crede că multe lucruri s-ar putea spune şi despre persoana care ocupă funcţia de conducător al FIA, cunoscute fiind escapadele acestuia sexuale, care a organizat orgii sadomasochiste cu prostituate.
"Nu vreau să descriu ce este Max (Mosley n.r.) în viaţa privată deoarece am primite deja dovezi destule în acest sens. Dacă vrea să facem atacuri la persoană, am multe de spus despre el. Trebuie să se oprească de la insultele pe care le adresează oamenilor", a declarat Briatore, anunţă BBC.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone Formula 1 FIA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close