Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Briatore a scăpat de suspendarea pe viaţă şi poate reveni în F1 în 2013

Briatore a scăpat de suspendarea pe viaţă şi poate reveni în F1 în 2013

Briatore a scăpat de suspendarea pe viaţă şi poate reveni în F1 în 2013
Sursa foto: flavio briatore
13 Apr 2010   •   09:58

Fostul director al echipei de Formula 1 Renault, Flavio Briatore, se va putea întoarce în "Marele Circ" începând cu 2013. Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a decis luni să retragă decizia de a-l suspenda pe viaţă pentru rolul pe care l-a avut în plănuirea unui accident intenţionat al lui Nelson Pique Jr., la Marele Premiu al statului Singapore, în 2008.
De asemenea, FIA i-a redus şi directorului tehnic, Pat Symonds, suspendarea de 5 ani. Decizia forului automobilistic internaţional de a reduce suspendarea celor doi are legătură cu faptul că oficialii şi-au revizuit atitudinea. Amândoi şi-au asumat partea de vină avută şi şi-au cerut scuze, arătând că ar fi înţeles greşeala. Briatore câştigase, pe 5 ianuarie 2010, un proces intentat FIA la un tribunal din Franţa, care considera nelegitimă suspendarea şi obliga FIA să-i plătească daune de 15.000. În cele din urmă, FIA şi Briatore s-au înţeles, iar suspendare a fost redusă drastic.
"FIA a decis să interzică orice funcţie deţinută în Formula 1 până la 31 decembrie 2012, dar şi în toate celelalte competiţii înregistrate în calendarele FIA până la sfârşitul sezonului 2011. De asemenea, FIA a abandonat orice măsuri financiare sau legate de imagine rezultate din şedinţa de pe 5 ianuarie 2010.", a comunicat organul condus de Jean Todt.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIA Formula 1 Renault
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close