Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Bridgestone renunţă la Formula 1: Vrem să ne concentrăm atenţia spre alte zone

Bridgestone renunţă la Formula 1: Vrem să ne concentrăm atenţia spre alte zone

Bridgestone renunţă la Formula 1: Vrem să ne concentrăm atenţia spre alte zone
02 Noi 2009   •   14:18


Producătorul de pneuri Bridgestone nu îşi va reînnoi contractul de furnizare pentru Formula 1, după ce actuala înţelegere va expira la finalul sezonului 2010. Firma japoneză a devenit furnizorul oficial de pneuri pentru Formula 1 în 2008, când a semnat un contract pe trei ani.

Compania insistă că situaţia economică mondială nu este vinovată în totalitate pentru această decizie. "Ne orientăm mai mult spre alte zone în care este nevoie de pneuri. Compania a ales să îşi redistribuie resursele, ca parte a unei schimbări în strategia de afaceri, dorind să se concentreze pe noi tehnologii şi produse din 2011", a explicat Kaoru Tomizawa, directorul de relaţii cu publicul de la Bridgestone.

În ultimul timp, alte mari companii s-au retras din sporturile cu motor, din cauza crizei economice. Honda a ieşit din Formula 1 în luna decembrie a anului trecut, pentru a reduce costurile, în timp ce Subaru şi Suzuki au renunţat la Campionatul Mondial de Raliuri şi Kawasaki a ieşit din MotoGP.

Bridgestone, care a furnizat pneuri echipelor de Formula 1 din 1997, a recunoscut meritul sportului în dezvoltarea companiei: "Colaborarea noastră cu Formula 1 a contribuit la notorietatea şi recunoaşterea firmei ca lider pe plan mondial în industria de pneuri".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close