Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Button mai vrea un titlu cu BrawnGP: Discutăm după ce îmi revin din mahmureală

Button mai vrea un titlu cu BrawnGP: Discutăm după ce îmi revin din mahmureală

Button mai vrea un titlu cu BrawnGP: Discutăm după ce îmi revin din mahmureală
19 Oct 2009   •   14:21

Jenson Button a savurat "cursa magistrală" din Brazilia, la capătul căreia a cucerit titlul mondial, după ce s-a clasat pe locul cinci. În vârstă de 29 de ani, Button a devenit al zecelea pilot britanic încoronat campion, preluând ştafeta de la compatriotul Lewis Hamilton.

Plecat de pe poziţia a 14-a în cursă, Button a profitat la maxim de un start plin de evenimente în Marele Premiu şi şi-a ghidat monopostul către poziţiile fruntaşe. Principalii săi rivali nu a fost în stare să prelungească suspansul până la finalul sezonului, coechipierul Rubens Barrichello terminând al optulea deşi a plecat din pole-position, în timp ce Sebastian Vettel, de la Red Bull, a terminat al patrulea.

Rezultatul de sâmbătă a asigurat titlul mondial şi la constructori, pentru BrawnGP, la prima încercare, în faţa celor de la Red Bull. Button a oferit o variantă proprie a cântecului "We are the champions" al celor de la Queen, după ce a trecut linia de finiş, înainte de ajunge la boxe şi de a primi felicitările prietenilor, familiei şi a colegilor. "Vai, ce cursă. Sunt campion mondial, sunt campion mondial. A fost un sezon atât de interesant", a spus Button, înainte de a-şi îmbrăţişa mecanicii.

Se gândeşte deja la noul sezon
Nici nu a apucat bine să se bucure de titlul obţinut că Button se gândeşte deja la viitor. Pilotul britanic vrea să semneze un nou contract cu BrawnGP şi să continue performanţele din 2009. "Vreau să fiu aici şi anul viitor, alături de o echipă competitivă. Brawn poate să repete performanţa. Aceşti băieţi nu dau lovitura şi dispar. Avem oameni talentaţi în echipă. Nu s-a terminat pentru BrawnGP. Încă nu am discutat nimic serios pentru anul viitor, am dorit să se termine întâi acest sezon. Vom sta la discuţii după ce mă trezesc din mahmureală", a spus Button.

Pilotul britanic doreşte astfel să savureze victoria şi momentul în care a devenit campion mondial. "Este grozav să fii campion mondial şi eu cred că merit acest lucru. Am fost cel mai bun în peste 16 curse şi despre asta e vorba în titlul mondial. Sunt campion mondial şi voi repeta acest lucru în continuu, mai ales după o cursă care pentru mine a fost cea mai grozavă din viaţă. Mă voi bucura de aceste clipe cum nici nu vă închipuiţi", a mai spus Button.

Felicitat şi de învinsul Barrichello
Rubens Barrichello a trecut rapid peste dezamăgirea ratării titlului mondial şi l-a felicitat pe noul campion. "Mă bucur pentru Jenson ca prieten şi pentru că este un campion grozav. Jenson a câştigat şi merită, dar a câştigat în primele şase curse. Cred că în partea a doua a sezonului campionatul a fost al meu", a spus Barrichello.

Pilotul brazilian a lăudat şi echipa, care a obţinut titlul mondial al constructorilor în Brazilia, sub conducerea fostului director tehnic de la Ferrari, Ross Brawn. "Au fost grozavi şi cred că Ross a fost cel care ne-a unit, care ne-a motivat şi pregătit. Este o echipă incredibilă şi merită victoria. Vom avea o petrecere frumoasă pentru că parte a acestui titlu mi se datorează şi mie şi sunt fericit pentru asta", a mai spus Rubens.

Hamilton: Doar i-am împrumutat titlul lui Jenson
Fostul campion mondial al Formulei 1, Lewis Hamilton, l-a felicitat şi el imediat pe Jenson Button, dar a subliniat că doar i-a împrumutat titlul compatriotului său.

Precum pilotul lui McLaren în urmă cu 12 luni, Button a cucerit titlul terminând cursa din Brazilia pe locul cinci, iar coincidenţele continuă dacă ne gândim că ambii piloţi au câştigat titlurile folosind motoare Mercedes-Benz în monoposturi cu numărul 22. Succesele lor înseamnă totodată că Marea Britanie a obţinut două titluri mondiale consecutive pentru prima oară în 40 de ani, Graham Hill predându-i ştafeta lui Jackie Stewart în 1969.

Hamilton, care a terminat cursa pe locul trei, după ce a pornit al 17-lea pe grila de start, i-a recunoscut meritele lui Button din acest sezon. "A făcut o treabă incredibilă. A făcut faţă presiunii care a fost imensă în ultimele curse. L-am văzut înaintea cursei că încerca să îşi tempereze emoţiile, dar ştiam prin ce trece. I-am spus că nu trebuie să câştige, ci doar să îşi păstreze calmul şi chiar asta a făcut. Sunt foarte fericit pentru el şi familia lui. Este o victorie grozavă pentru fanii britanici", a declarat Hamilton.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jenson Button Formula 1 Lewis Hamilton
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close