Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Button, noul campion mondial în F1, a picat primul test auto pentru permisul de conducere

Button, noul campion mondial în F1, a picat primul test auto pentru permisul de conducere

Button, noul campion mondial în F1, a picat primul test auto pentru permisul de conducere
20 Oct 2009   •   15:38


Jenson Button a picat "cu brio" primul său test auto pentru că instinctul de pilot profesionist l-a pus în încurcătură, a povestit fostul lui instructor, pentru The Daily Telegraph. Campionul mondial al Formulei 1, atunci în vârstă de 17 ani, a fost penalizat drastic pentru că s-a strecurat în viteză printre două maşini ce staţionau pe un drum îngust. În ciuda acestui incident, instructorul Roger Brunt a recunoscut că Button a fost "cel mai bun student pe care l-am avut".

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a declarat: "A picat testul pentru că s-a comportat ca un pilot de curse şi s-a strecurat printr-o porţiune strâmtă, pe un drum foarte îngust, fără să clipească. Examinatorul nu a apreciat acest lucru, pentru că nu a fost confortabil, dar Jenson a acceptat că a greşit. Trebuie să accepte înfrângere din când în când".

Button concurase deja în karting de la vârsta de opt ani şi a luat doar cinci lecţii de condus înainte să dea primul test. "Pentru Jenson, lecţiile de condus au fost menite doar să îl obişnuiască cu traficul rutier, care era mai încet decât ce ştia el. Avea tendinţa să accelereze mult, dar l-am avertizat să aibă grijă la viteză şi a făcut cum i s-a spus", a mai spus Brunt.

Pilotul a mai luat apoi o singură lecţie după ce a picat testul şi a luat permisul de conducere fără probleme la a doua încercare. Examinatorul care i-a înmânat permisul, Dave Evans, a spus că tânărul pilot s-a evidenţiat imediat. "Jenson era clar superior celorlalţi elevi, pentru că ştia exact cum să facă maşina să răspundă la comenzile lui, ceea ce îi lăsa mai mult timp să se concentreze asupra lucrurilor care se întâmplau în afara maşinii", a spus Evans.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jenson Button Formula 1
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close