Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Casey Stoner a câştigat la Silverstone şi a devenit lider la general în MotoGP

Casey Stoner a câştigat la Silverstone şi a devenit lider la general în MotoGP

Casey Stoner a câştigat la Silverstone şi a devenit lider la general în MotoGP
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
13 Iun 2011   •   11:37

Casey Stoner a câştigat Marele Premiu al Marii Britanii la MotoGP şi a devenit lider în clasamentul general, profitând de abandonul fostului lider, actualul campion mondial Jorge Lorenzo.

Coechipierul de la Honda al australianului, Andrea Dovizioso, a sosit pe poziţia a doua, podiumul fiind completat de americanul Colin Edwards, de la Yamaha. În clasamentul general, Stoner a preluat şefia, cu 116 puncte, următoarele poziţii fiind ocupate de spaniolul Jorge Lorenzo (98 de puncte) şi de italianul Dovizioso (83 de puncte).

Stoner a devenit primul reprezentant al celor de la Honda care câştigă trei curse consecutive la clasa regină de la Valentino Rossi în 2003. „Am făcut o cursă excelentă. Suntem foarte fericiţi cu toţii, mai ales că am avut parte de condiţii foarte dificile şi orice s-ar fi putut întâmpla. Este perfect că am câştigat trei mari premii la rând şi simţim că motocicleta funcţionează bine în orice condiţii”, a declarat australianul.

La Moto 2, germanul Stefan Bradl a trecut linia de sosire înaintea britanicului Bradley Smith şi a italianului Michele Pirro, consolidându-şi astfel poziţia de lider la general, unde are 127 de puncte. Italianul Simone Corsi ocupă locul 2, cu 65 de puncte, podiumul fiind completat de japonezul Yuki Takahashi, cu 56 de puncte.

Cursa de la 125cc a fost câştigată de Jonas Folger, care a fost urmat de coechipierul său, francezul Johann Zarco, şi de spaniolul Hector Faubel. Clasamentul general este condus de ibericul Nicolas Terol, cu 128 de puncte, Folger (93 de puncte) şi Zarco (83 de puncte) ocupând următoarele poziţii.

×
Subiecte în articol: MotoGP
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close