Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Casey Stoner a câştigat Marele Premiu al Cataluniei la Moto GP

Casey Stoner a câştigat Marele Premiu al Cataluniei la Moto GP

Casey Stoner a câştigat Marele Premiu al Cataluniei la Moto GP
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
06 Iun 2011   •   09:20

Casey Stoner a redus diferenţa care îl separă de liderul clasamentului general la Moto GP, Jorge Lorenzo, după ce a câştigat fără probleme Marele Premiu al Cataluniei de la Barcelona.

 
Australianul a fost urmat de Lorenzo, podiumul fiind completat de Ben Spies. Multiplul campion mondial, Valentino Rossi, a încheiat pe locul 5, iar Marco Simoncelli, care a plecat din pole position, a ajuns abia al şaselea.
 
Jorge a avut un start foarte bun şi a trebuit să aştept până la finalul primului tur pentru a-l depăşi. Când s-a întâmplat asta, din fericire, nu a mai putut să stea lângă mine şi totul a devenit mai uşor”, a declarat Stoner la sfârşitul cursei.
 
În clasamentul general, spaniolul Jorge Lorenzo rămâne lider, cu 98 de puncte, însă Stoner s-a apropiat la numai şapte lungimi. Pe locul 3 se află italianul Andrea Dovizioso, cu 63 de puncte.
 
În cursa de Moto 2, germanul Stefan Bradl s-a impus în faţa spaniolilor Marc Marquez şi Aleix Espargaro şi şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general, acolo unde a acumulat 102 puncte, cu 43 mai multe decât italianul Simone Corsi. Tot un italian completează podiumul, Andrea Iannone strângând până acum 49 de puncte.
 
La clasa 125 cc, spaniolul Nicolas Terol i-a devansat pe compatriotul său Maverick Vinales şi pe germanul Jonas Folger. Terol este lider şi la general, cu 120 de puncte, fiind urmat de doi sportivi germani, Sandro Cortese (72 de puncte) şi Jonas Folger (68 de puncte).

×
Subiecte în articol: Moto GP
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close