Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto China ar putea renunţa la organizarea cursei de F1 de la Shanghai (VIDEO)

China ar putea renunţa la organizarea cursei de F1 de la Shanghai (VIDEO)

China ar putea renunţa la organizarea cursei de F1 de la Shanghai (VIDEO)
14 Noi 2008   •   18:10

China are în vedere să abandoneze organizarea Grand-Prix-ului de Formula 1, de pe circuitul de la Shanghai. Qiu Weichang, un oficial cu rang înalt al acestei curse şi adjunctul ministrului chinez al Sportului, a declarat că o decizie finală în acest sens va fi expusă la începutul anului viitor.
Cel mai mare oraş din China, Shanghai, a cheltuit pentru construirea acestui traseu peste 240 milioane de dolari, şi găzduieşte Marele Premiu al Chinei din 2004. Contractul cu F1 este valabil până în anul 2010, costul fiecarei curse organizate anual, ridicându-se la apropape 50 milioane de dolari.
Cu toate acestea, întrecerile de F1 nu se bucură de popularitatea localnicilor, conform cârcotaşilor, unii dintre spectatori fiind plasaţi strategic în tribune pentru a da impresia că Formula 1 este un sport apreciat în China.
Cel care a dat credit acestui circuit a fost chiar boss-ul F1, Bernie Ecclestone, el fiind încrezător că va fi o afacere profitabilă. Dar, conform unui proverb românesc, ?socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg? pentru omul din spatele acestei industrii fabuloase cum este Formula 1.
China este una dintre locaţiile îndepărtate ale F1, care a cheltuit enorm în ultimii ani în încercarea de a îşi îmbunătăţii imaginea ţării pe mapamond. Alte destinaţii exotice pe calendarul competiţional al ?Marelui Circ? mai sunt Malaysia, Bahrain şi Singapore. Cu excepţia circuitului urban din Singapore, disputat la lumina reflectoarelor, nici unul din toate celelalte nu au reuşit să capteze atenţia publicului asiatic.
China a renunţat deja la organizarea cursei din MotoGP, care se desfăşura tot pe pista de la Shanghai.
Iată câteva imagini de pe circuitul din China

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close