Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Criza economică afectează şi Mitsubishi, care se retrage din Raliul Dakar

Criza economică afectează şi Mitsubishi, care se retrage din Raliul Dakar

Criza economică afectează şi Mitsubishi, care se retrage din Raliul Dakar
04 Feb 2009   •   14:51

Sporturile cu motor au suferit o nouă lovitură în urma crizei economice globale, miercuri, când Mitsubishi a anunţat că nu va mai participa la Raliul Dakar. ?Subita deteriorare a economiei globale necesită că Mitsubishi să îşi drămuiască resursele?, a anunţat compania într-un comunicat de presă. Producătorul japonez a anunţat că se va retrage din toate competiţiile de raliuri.
Mitsubishi a câştigat de 12 ori Raliul Dakar, dintre care şapte victorii au fost consecutive, între 2001 şi 2007. În Argentina şi Chile, unde a avut loc raliul din acest an, echipa a avut însă o excursie de coşmar. Campionul en-titre Stephane Peterhansel şi colegii săi de la Mitsubishi s-au retras cu toţii în prima săptămână de concurs, noile maşini Lancer diesel nereuşind să ţină pasul cu Volkswagen.
Miercuri, Mitsubishi a anunţat o pierdere trimestrială şi a spus că trendul descendent va continua până la finele anului, pentru prima oară în ultimii trei ani. Al patrulea producător de maşini din Japonia a spus că pierderile nete ale grupului vor totaliza 465 de milioane de lire sterile în anul fiscal.
Preşedintele Mitsubishi, Osamu Masuko, a declarat: ?Am menţionat vara trecută că ne vom confrunta cu o criză, însă situaţia în care ne aflăm acum este cu mult mai gravă decât cea la care mă aşteptam?.
Alte companii japoneze şi-au diminuat de asemenea implicarea în sporturile cu motor, pentru a face faţă crizei industriei auto. Honda, care a înregistrat pierderi uriaşe, s-a retras din Formula 1 pentru a reduce costurile. Despărţirea echipei de Marele Circ a fost urmată rapid de retragerea rivalilor Subaru şi Suzuki din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Producătorul de motociclete Kawasaki a luat aceeaşi măsură luna trecută, când s-a retras din campionatul mondial MotoGP.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close