Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Criza economică continuă să lovească în producătorii auto din Japonia: Toyota se retrage din Formula 1

Criza economică continuă să lovească în producătorii auto din Japonia: Toyota se retrage din Formula 1

Criza economică continuă să lovească în producătorii auto din Japonia: Toyota se retrage din Formula 1
04 Noi 2009   •   15:10

Toyota a confirmat că se retrage din Formula 1, după ce a suferit cele mai mari pierderi financiare din istorie. Cel mai mare producător de maşini din lume a anunţat că se va concentra acum pe activitatea de bază.

Preşedintele Toyota, Akio Toyoda, a declarat că echipa japoneză nu a avut altă opţiune decât să se retragă din cauza "realităţii ecomonice dure din prezent", care afectează lumea. Echipa nu a câştigat nici una din cele 139 de curse la care a participat de la debutul în Formula 1, în 2002, dar a terminat pe locul cinci în clasamentul constructorilor pe 2009.

Retragerea Toyota lasă sportul rege al automobilismului fără nicio echipă japoneză, după ce Honda a părăsit Formula 1 la începutul sezonului 2009. Totodată, Toyota devine al treilea producător de maşini care renunţă la "Marele Circ" în ultimele 11 luni, după ce BMW a anunţat că părăseşte Formula 1 în iulie. Criza economică mondială a mai afectat şi alte mari firme din Japonie, Bridgestone anunţând că nu semna un nou contract pentru a produce pneuri în Formula 1, Subaru şi Suzuki s-au retras din Campionatul Mondial de Raliuri, iar Kawasaki a renunţat la MotoGP.

Cât priveşte viitorul piloţilor de la Toyota, Jarno Trulli este de aşteptat să se alăture echipei Lotus, în timp ce Timo Glock ar ajunge la Renault, însă pentru Kamui Kobayashi viitorul este nesigur.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 criza economica Toyota japonia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close